terug

Keuzestage

Keuze stage prehospitale zorg

Duur
4 weken
Wat gaat de aios leren?

Keuzestage prehospitale spoedgeneeskunde

Aanvang: 01-09-2019

Duur: 4 weken

Wat gaat de aios leren?

De moderne SEH van STZ-ziekenhuis VieCuri Medisch Centrum vervult een belangrijke regiofunctie als level 2 traumacentrum en PCI-centrum. Het is door intensieve samenwerking met onze ketenpartners onderdeel van de Spoedpost Noord-Limburg met volledige integratie van HAP, GGZ, tandartsen en apotheek. Onze SEH wordt jaarlijks door zo’n 25.000 patiënten bezocht.

Op de goed geoutilleerde SEH van het VieCuri Medisch Centrum werkt een jong en dynamisch team van SEH-artsen, aios, anios en SEH-verpleegkundigen. Je wordt in de gelegenheid gesteld om het vak in de volle breedte uit te voeren, met zowel verwezen als onverwezen patiënten. Denk hierbij ook aan het leiden van reanimaties, opvang van multitraumata, spoedechografie, procedurele sedaties, thoraxdrainage, lumbaalpunctie en locoregionale pijnstilling. Er is sprake van een prettig leerklimaat, met laagdrempelige supervisie, aandacht voor wetenschap en een goed onderwijsprogramma voor aios, anios, coassistenten en semiartsen.

De vakgroep bestaat momenteel uit 7 SEH-artsenKNMG waarbij gestreefd wordt naar spoedige uitbreiding tot 24/7. Er is een unieke en verregaande samenwerking met Ambulancezorg Limburg-Noord, waarbij een SEH-artsKNMG de rol van medisch manager vervult, de SEH-artsenKNMG de medische achterwachtfunctie uitvoeren en er als eerste ambulanceregio in Nederland artsen (SEH-artsenKNMG, aios en anios) op de ambulance worden ingezet.

Door deze samenwerking tussen de vakgroep SEH en AmbulanceZorg Limburg-Noord bestaat er de mogelijkheid om een unieke prehospitale keuzestage te verzorgen voor aios spoedeisende geneeskunde!

Tijdens deze stage-op-maat word je gekoppeld aan een SEH-artsKNMG of collega aios tijdens zijn of haar werkzaamheden als ambulancehulpverlener, zowel als rapid responder/solist als de reguliere ALS-ambulance. Tevens bestaan er mogelijkheden om gebruik te maken van het trainingsaanbod van AmbulanceZorg Limburg-Noord, denk hierbij aan onderwijsmomenten als casustrainingen, vaardigheidstrainingen, opgeschaalde zorg, technische hulpverlenings-trainingen, et cetera.

Hoe ga ik leren?

Hoe ga ik leren?

- Het betreft een unieke maatwerk keuze-stage gedurende een periode van 4 weken, waarbij je boventallig gepland wordt en intensief samenwerkt met je collega aios, ambulanceverpleegkundigen, ambulancechauffeurs en SEH-artsenKNMG.

- Voorafgaand aan de keuzestage zal er in samenspraak met je vaste stagebegeleider (een SEH-artsKNMG) specifieke leerdoelen worden bepaald en een individueel stageplan opgesteld worden, toegespitst op het opleidings- en ervaringsniveau van de aios.

- Beoordeling vindt plaats door middel van de bestaande toetsinstrumenten, zoals OSATS en KPB’s.

- Er bestaat ook de mogelijkheid om de prehospitale keuzestage te combineren met een keuzestage op onze SEH.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling