Spoedeisende geneeskunde

Over de opleiding

Wie zijn wij?

Onze vakgroep bestaat nu uit 5 SEH artsen waarvan de functie medisch manager en opleider SEG door een SEH arts ingevuld wordt.

Over de opleiding

Wij hebben een opleiding tot Spoedeisende Hulparts conform de landelijke richtlijnen.  We hebben na een visitatie in oktober 2014 de door de RGS toegewezen maximale verlenging van 5 jaar toebedeeld gekregen. ( Tot oktober 2019)

Kwaliteit

De opleiding wordt ondersteund door alle medisch specialisten. Deze zijn ook vertegenwoordigd in de opleidersgroep. Deze komt 4x per jaar samen. Elke maand is er een opleidingsoverleg met de opleider/ overige SEH artsen.  De opleiding wordt beoordeeld door gebruik te maken van d-rect. exitgesprekken, MCTQ, IQ radar en interne audits

Show-and-tell

Bij navraag bij de huidige AIOS zijn zij zeer tevreden over

- SEH dag: elke woensdag worden alle patienten op de SEH en EHH door de SEH groep gezien. ( zowel verwezen als niet-verwezen)

- Brede inzet voor alle vakgebieden, korte lijnen met overige specialisten , laagdrempelig

- uitgebreide mogelijkheden tot maken van FAST-echo/ opvang traumapatient/  PSA/ opvang reanimatiepatient

- goede stage anaesthesie met ruime leermomenten betreffende airwaymanagement

- uitgebreid scholingsprogramma met veel scenariotraining

- goed positief opleidingsklimaat en leuke SEH groep

 

 

Overig

Vrij in te vullen.

Viecuri Medisch Centrum Venlo

VieCuri behoort tot de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ), met locaties in Venlo en Venray. Daarnaast hebben we buitenpoli’s in de gemeenten Horst, Peel & Maas en Reuver. Met een verzorgingsgebied van ongeveer 280.000 inwoners is VieCuri hét Medisch Centrum voor Noord-Limburg. Met ruim 2800 medewerkers, meer dan 180 specialisten en gemiddeld 70 arts-assistenten proberen we dagelijks onze zorg te verbeteren. Iedere dag net weer dat tandje meer, dát is wat ons inspireert. En het is juist onze gedrevenheid die VieCuri gewoon beter maakt. Deel jij onze ambitie en heb jij ook talent voor beter? Dan leidt VieCuri jouw talent graag in betere banen.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidoost Nederland.

Contact

Viecuri Medisch Centrum Venlo
Tegelseweg 210
5912 BL Venlo

tel.: 077 320 55 55
website: http://www.viecuri.nl/