Over de Opleidingsetalage

De Opleidingsetalage is een website met informatie over welke opleidingen en stages er in het land beschikbaar zijn binnen verschillende specialismen. Het is een aanvulling op bestaande formele en informele informatie over opleidingen, opleiders en afdelingen. Aios kunnen op deze site opleidingen en opleidingsonderdelen zoeken en vergelijken. Dit kan per specialisme, per instelling of regio en per stagesoort of aandachtsgebied. 

De Opleidingsetalage is ontwikkeld voor en door medisch specialisten en aios. En richt zich voornamelijk op de 30 medisch specialistische vervolgopleidingen en de wetenschappelijke verenigingen die lid zijn van de Federatie Medisch Specialisten. Daarnaast biedt de website ook informatie over een aantal geneeskundige specialismen, zoals huisartsengeneeskunde, specialist ouderengeneeskunde en de profielen spoedeisendehulparts en ziekenhuisarts. Meer informatie over overige specialismen is te vinden op de website van de KNMG.

Alle inhoud op de Opleidingsetalage is afkomstig van de opleiders en opleidingsondersteuners in de ziekenhuizen, die op deze website laten ze zien wat hun opleiding te bieden heeft. Zo krijgen aios beter zicht op de beschikbare opleidingen en opleidingsonderdelen. En kunnen ze een keuze maken die aansluit bij wat ze al kunnen en wat ze nog willen leren.