Over ons

Opleidingsetalage 

De Opleidingsetalage is een website waarmee artsen in opleiding tot medisch specialist (aios) opleidingen en opleidingsonderdelen (stages) kunnen zoeken en vergelijken. Dit kan per specialisme, per regio en per opleidingsonderdeel. 

Opleiders kunnen op deze site laten zien wat hun opleiding te bieden heeft. Zo krijgen aios beter zicht op de beschikbare opleidingen en opleidingsonderdelen. En kunnen ze een keuze maken die aansluit bij wat ze al kunnen en wat ze nog willen leren. Hiermee is de Opleidingsetalage een praktisch instrument voor de individualisering van de medische vervolgopleiding.

Voor wie is de Opleidingsetalage bedoeld?

De Opleidingsetalage is ontwikkeld voor en door medisch specialisten (in opleiding). Dit betekent dat deze website zich richt op de 33 medisch specialismen die lid zijn van de Federatie Medisch Specialisten. Daarnaast biedt de website ook informatie over een aantal geneeskundige specialismen, zoals huisartsengeneeskunde en specialist ouderengeneeskunde. Meer informatie over overige specialismen is te vinden op de website van de KNMG.

Samenwerken

De Opleidingsetalage werkt nauw samen met de deelnemende opleidingsziekenhuizen en de Raad Opleiding van de Federatie Medisch Specialisten. Samen streven we ernaar om de opleiding tot medisch specialist zo vorm te geven, dat aios optimaal voorbereid worden op hun toekomstig beroep.

Alle inhoud op de Opleidingsetalage is afkomstig van opleiders en opleidingsondersteuners in de ziekenhuizen. De Opleidingsetalage is als project gestart in 2010 in opdracht van stichting BOLS. Inmiddels is het de projectstatus ontgroeid en wordt de website beheerd door de Federatie Medisch Specialisten.