terug

Differentiatiestage Algemeen

De AIOS verdiept zich in de thoracale oncologie. Stageduur is minimaal 4 maanden.

Wat gaat de aios leren?

De AIOS werkt en leert op de klinische/poliklinische afdeling Oncologie (locatie Utrecht) en op de poliklinische diagnostische afdeling en endoscopie afdeling (locatie Nieuwegein). Stageduur is minimaal 4 maanden. De AIOS werkt samen met de supervisoren op locatie Utrecht en Nieuwegein. De AIOS verdiept zich in de thoracale oncologie.

De AIOS dient tijdens de verdiepingsstage uitvoerig kennis te vergaren op het gebied van o.a.: de pathologie, diagnostiek en stadiëring van longkanker. Mutatie, translocatie en amplificatie analyse: technieken en uitkomsten. Interpretatie van moleculaire biologische gegevens. Chemotherapie en bijwerkingen van de meest gebruikte middelen. Farmacologie van targeted therapy en. immunotherapie. Interacties van geneesmiddelen. Invloed van co-morbiditeit op de therapie keuze. Participatie in regionaal MDO, tumor board en immuno oncologie MDO.

Begeleiding en bewaken van het diagnostisch proces van de patienten die worden geanalyseerd op de diagnostische polikliniek thoracale oncologie.. Supervisie van de AIOS (PTO-stage) onder begeleiding van dr Schramel.Actieve participatie in de supervisie van de klinische oncologie afdeling en dagbehandeling. Supervisie van de AIOS (klinische oncologie stage) onder begeleiding van supervisor.Het doen van oncologie spreekuren, waarin oa de patienten worden gezien die systeem therapie krijgen.Voorzitten van MDO. Participatie in het EBUS programma, EUS programma (afdeling MDL), en interventie bronchoscopie. Mogelijkheid tot het verrichten van klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Hoe ga ik leren?

Voortgangsgesprek volgens opleidingsschema. Voortgang verdiepingsstage aan de hand van EPA’s (Entrustable Professional Activity)

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling