Differentiatiestage Endoscopie/minimaal invasieve chirurgie Benigne gynaecologie (minimaal invasieve chirurgie)

Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

OLVG is een groot 2e lijns centrum bestaande uit twee locaties (Oost en West). We bieden dan ook een ’’Amsterdamse” differentiatiestage met zijn eigen specifieke patiëntenpopulatie: van oost naar west met de grachtengordel in het midden.

Op beide locaties wordt endoscopie en minimaal invasieve chirurgie in de volle breedte ‘state of the art’ uitgeoefend, maar toch ook weer persoonlijk ingevuld zodat je het beste van twee werelden kunt meenemen. Beide locaties bieden een breed aanbod van de benigne gynaecologie. Er heerst binnen de vakgroep een veilig opleidingsklimaat met laagdrempelig toegankelijke gynaecologen die in een goede sfeer collegiaal samenwerken.

Er zal voldoende expositie zijn om je te bekwamen in de chirurgische vaardigen, zowel op de poliklinische behandelkamers waar veel hysterscopische ingrepen worden verricht (z)onder lokale verdoving, als op de operatiekamers die speciaal zijn ingericht voor endoscopische ingrepen. Het streven is dat je de hysteroscopische chirurgie en de laparoscopische ingrepen zoveel mogelijk tot en met  het niveau 3 van de ESGE indeling eigen gaat maken. Endoscopisch opereren vergt oefening, en dat kan worden gedaan in een goed geoutilleerd skillslab, waarbij boxtrainers en een computersimulatietrainer tot je beschikking staan. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek te verrichten.   

Tijdens de differentiatiestage zal de aios een hoofdaanstelling krijgen op één van beide locaties. Wel zal er voor aios in de differentiatiestage uitwisseling plaatsvinden tussen de twee locaties, om de opleidingsmogelijkheden binnen onze grote organisatie optimaal te benutten. Ook is het mogelijk om meerdere differentiaties achtereenvolgens in OLVG te doorlopen. In OLVG kan je na je differentiatiestage je opleiding eindigen met een 6 maanden durende supervisiestage, waarin je wordt klaargestoomd voor je toekomstige rol als superviserend specialist.

Sollicitatie en contact

Eugenie Kaaijk, opleider

OLVG

OLVG is een fusie tussen het voormalig Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (nu OLVG Oost) en het St. Lucas Andreas ziekenhuis (nu OLVG West). Het OLVG maakt deel uit van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). De leden van de STZ bieden een goed opleidingsklimaat. Zij zorgen voor de borging en verhoging van de kwaliteit van de opleidingen en van de zorg. Als zodanig fungeren de STZ-ziekenhuizen als Teaching Hospital voor medische opleidingen, voor de opleiding HBO-V Duaal en voor verpleegkundige opleidingen en medische vervolgopleidingen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

OLVG
Oosterpark 9
1091 AC Amsterdam

tel.: 020 599 9111
website: https://www.olvg.nl/opleiding_en_onderzoek/opleidingen