terug

Keuzestage Neonatologie

Verdiepingsstage neonatologie

Duur
3 maanden
Wat gaat de aios leren?

De stage heeft tot doel om na de reguliere stage neonatologie binnen de common trunk van de opleiding tot kinderarts extra kennis en ervaring op te doen op het gebied van de neonatologie. De AIOS vervult tijdens de verdiepingsstage een vergelijkbare rol met de AIOS in de reguliere NICU stage. Dit betekent dat de AIOS met verdiepingsstage eveneens functioneert als afdelingsarts. Wel wordt voor de verdiepingsstage een hoger bekwaamheidsniveau nagestreefd.

Hoe ga ik leren?

Tot de neonatologische zorg binnen het Máxima Medisch Centrum Veldhoven behoren de intensive care zorg, de medium care zorg en kraamafdeling, en de poliklinische zorg op de neonatale follow up polikliniek en het nazorgbureau. De verdiepingsstage kent geen vaste indeling. De indeling wordt afgestemd op de behoefte van de AIOS waarbij de nadruk kan liggen op verdieping in de zorg voor neonaten met een zwangerschapsduur onder 32 weken of boven de 32 weken. Ook een combinatie behoort tot de mogelijkheden. De poliklinische zorg voor ex-prematuren maakt altijd onderdeel uit van de stage.

Show-and-tell

De AIOS staat onder directe supervisie van de neonatoloog maar de mate van de supervisie wordt gedurende de stage steeds aangepast aan het bekwaamheidsniveau van de AIOS. Gedurende de stage zou de AIOS eventueel ook een superviserende / begeleidende rol kunnen gaan vervullen naar andere A(N)IOS en verpleegkundig specialisten.

De AIOS wordt tijdens de verdiepingsstage begeleid door een vaste stagebegeleider. Voorafgaand aan de stage worden leerdoelen besproken die de AIOS heeft opgesteld en vastgelegd in een individueel ontwikkelingsplan.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling