Kindergeneeskunde Máxima Medisch Centrum

Over de opleiding

Kindergeneeskunde Máxima MC vormt samen met de maatschap gynaecologie het ‘vrouw, moeder kind centrum’, dat speerpunt is van het ziekenhuis.
In het vrouw moeder kind centrum leveren medewerkers samen de beste en meest passende zorg aan vrouw, moeder en kind. Dit gebeurt vanuit het concept Family Centered Care waarin patiënt en zijn/haar dierbaren zich thuis voelen en actief bijdragen aan het zorgproces.

De vakgroep kindergeneeskunde bestaat uit 20 kinderartsen en neonatologen. Máxima MC is één van de twee perifere ziekenhuizen met een NICU.  

Meer weten over de vakgroep kindergeneeskunde van Máxima MC? Klik hier.

Inhoud van de opleiding

Er zijn 3-4 assistenten in opleiding tot kindergeneeskunde. In het kader van de opleiding krijgen AIOS de mogelijkheid stage te lopen in sociale pediatrie en in niet klinische kerntaken als wetenschappelijk onderzoek, organisatie&maatschappelijk handelen. Daarnaast is het mogelijk verschillende verdiepingstages en profileringstages te volgen: kindercardiologie, kinderneurologie, farmacologie en neonatologie.
Er heerst een open en veilig opleidingsklimaat.

Overig

Meer weten over kindergeneeskunde in Máxima MC in Veldhoven? Klik hier.

 

Maxima Medisch Centrum

Máxima Medisch Centrum wil het meest klantvriendelijke ziekenhuis van Zuidoost-Brabant zijn. Dat bereiken we alleen als we alle professionele medewerkers een interessante en uitdagende werkomgeving bieden. Een uitdagende en professionele organisatie met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Om je goed te kunnen ontwikkelen, moet je vooral plezier hebben en je thuisvoelen in je werk en bij je collega’s. Dat vinden wij belangrijk.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Oost-Nederland (ON), OOR Zuidoost Nederland.

Contact

Maxima Medisch Centrum
De Run 4600
5504 DB Veldhoven

tel.: 040 888 80 00
website: https://www.mmc.nl/werkenbijmmc/