terug

Differentiatiestage

Differentiatiestage farmocologie

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

De AIOS verwerft kennis, handvaardigheid en ervaring (kort gezegd competenties) in de klinische farmacologie en in het bijzonder in de kinderfarmacologie. Tijdens de profileringstage is het mogelijk een start te maken met de opleiding tot klinisch farmacoloog.

Hoe ga ik leren?

Je werkt klinisch farmacologische vragen uit, verdiept je aan de hand van casuïstiek en zelfstudie. Je woont grote visites bij van de neonatologie en de kindergeneeskunde met als doel klinisch farmacologische vragen / casuïstiek te verzamelen, te beantwoorden of uit te werken. Daarnaast participeer je in verschillende patiëntbesprekingen buiten de kindergeneeskunde en geef je klinisch farmacologisch onderwijs.

Show-and-tell

Klinische farmacologie is een discipline overstijgend specialisme. Dit houdt in dat je, afhankelijk van je individuele opleidingsplan, ook op andere afdelingen in en buiten het Máxima MC stageloopt. Tijdens de stage werk je nauw samen met de kinderarts-klinisch farmacoloog en de ziekenhuisapothekers in het Máxima MC.

Als 5e jaar AIOS functioneer je op fellow-niveau. Dit betekent dat een actieve inzet van je wordt gevraagd bij het onderwijs aan assistenten, co-assistenten / semiartsen en verpleegkundigen en dat je een grote verantwoordelijkheid draagt in de patiëntenzorg.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling