terug

Differentiatiestage Nucleaire geneeskunde en moleculaire radiologie

Nucleaire Geneeskunde

Wat gaat de aios leren?

De aios wordt in Isala opgeleid tot een moderne nucleair radioloog. Hij / zij zal na de opleiding in staat zijn nucleaire geneeskunde en moleculaire radiologie in de volle breedte te kunnen uitoefenen en een afdeling nucleaire geneeskunde te kunnen aansturen en blijven ontwikkelen. We zoeken een gemotiveerde aios die naast de eigen differentiatie ook oog heeft voor algemene radiologie en wetenschap. De aios wordt begeleid door 7 enthousiaste nucleair geneeskundigen en ruim 20 radiologen. Het is mogelijk deze differentiatie volledig in Isala te volgen.

Hoe ga ik leren?

De aios wordt onderdeel van een grote afdeling nucleaire geneeskunde waar alle gangbare beeldvormende nucleaire technieken en therapieën worden toegepast. Naast de 7 nucleair geneeskundigen zijn er 2 physian assistants, 1 apotheker en 2 klinisch fysici bij de differentiatie van de aios betrokken. De aios zal een zeer uitgebreid palet van onderzoeken en pathologie tegenkomen. En deelnemen aan verschillende mdo’s o.a. oncologie (mamma, mdl, urologie, hematologie, melanoom), orthopedie, cardiologie. Een speerpunt van de afdeling is cardiologie waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van 1,5 lijns zorgpaden met calciumscores en CTA coronairen. Ook wordt rubidium PET gebruikt.

We beschikken over 3 PET-CT’s, 3 SPECT-CT’s, 1 Spectraal CT en DEXA verdeeld over locaties Zwolle en Meppel. De aios zal op beide locaties werkzaam zijn. Radiofarmaca wordt van extern verkregen, een radiofarmacie stage loopt via GE Healthcare welke een vestiging heeft op het ziekenhuisterrein in Zwolle.

De aios wordt gestimuleerd om actief deel te nemen aan een van de researchlijnen van de afdeling en kan hierin begeleid worden door de op de afdeling aanwezige promovendi. De aios zal ook werkzaam zijn op de afdeling radiologie in Zwolle en Meppel om kennis van algemene radiologie bij te houden en te participeren in bijbehorende diensten.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling