Differentiatiestage Neuro-, hoofd-halsradiologie Neuro Hoofd Hals radiologie

Aanvang: 
14-09-2020

Wat gaat de aios leren?

Neuro- en Hoofdhals radiologie

De differentiatie neuro- en hoofdhals radiologie in Isala kenmerkt zich door een uitgebreid en divers aanbod aan pathologie. Er is een nauwe en plezierige samenwerking met de vakgroepen neurologie, neurochirurgie en KNO. Ook is er een actieve NICU met divers aanbod aan neonatale neuroradiologie. Binnen het Isala brede speerpunt trauma is er speciale aandacht voor de neurovasculaire pathologie. Deze richt zich op de acute stroke zorg en behandeling van intracraniële aneurysmata. De differentiant krijgt de gelegenheid om mee te kijken/participeren op de interventiekamer met IAT’s en neurocoilings.

 

 

 

Hoe ga ik leren?

De differentiant zal de gelegenheid krijgen zich te verdiepen in de casuïstiek en zal actief participeren in de terugkerende besprekingen:

  • Wekelijkse neurologie bespreking
  • Wekelijks MDO voor de neuro- oncologische zorg. Een regionaal MDO van Neuro-oncologie Noord Oost Nederland (NONON). Tijdens deze bespreking worden alle patiënten, van Isala locatie Zwolle en Meppel, Gelre ziekenhuizen locatie Apeldoorn en Zutphen, met een hersentumor besproken.
  • Tweewekelijks (neuro) pediatrie/neonatolgie bespreking
  • Maandelijkse neurovasculaire bespreking met RadboudUMC
  • Maandelijkse KNO-bespreking

De differentiant zal begeleid worden door de neuroradiologie sectie van de Isala, bestaande uit 7 radiologen, waarvan 3 NVvR geregistreerde Neuro- Hoofdhalsradiologen. En mogelijk door een fellow Neuro- Hoofdhalsradiologie.

Er wordt meegewerkt met diverse centra aan onderzoekslijnen op neurovasculair en neuro-oncologisch vlak. In 2021 wordt in Isala gestart met een gammaknife centrum.

Bezoeken van cursussen en congressen wordt gestimuleerd, zoals bijvoorbeeld Conference Course van de sectie Neuroradiologie van de NVvR, Europese cursussen (ECNR) van de ESNR en jaarlijks congressen van de ESHNR en ESNR.

Isala

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Isala
Dokter van Heesweg 2
8025 AB Zwolle

tel.: 038 424 50 00
website: http://www.isala.nl/academie