terug

Differentiatiestage Mammaradiologie

Mammografie

Wat gaat de aios leren?

De mammadiagnostiek beschikt over 2 mammografen (Hologic) en een stereotactisch vacuumbiopsie systeem met tafel beiden uitgevoerd met tomosynthese. Verder is er moderne echo en MRI apparatuur waaronder 3T en mogelijkheden met perfusie. Ook MRI-geleide vacuumbiopten worden in de Isala verricht. Tevens beschikken we over goede cytopathologen, waardoor FNA naast de histologie een belangrijke plaats in kan nemen. Pathologie-laboranten zijn tijdens de FNA terplekke om het materiaal direct na afname te beoordelen.

De vakgroep bestaat naast de Radiologie ook uit de Nucleaire Geneeskunde, wat voor de mammadiagnostiek vele voordelen biedt. In de Isala staan twee PET-CT scans. Tevens behoren de sentinel node procedures en het lokaliseren middels Jodiumbron tot het arsenaal.

Isala hanteert een moderne werkwijze en voert de mammadiagnostiek uit middels de diagnosepoli mamma. Daarbij functioneert de radioloog als poorter waarbij benigne pathologie zoveel mogelijk in de 1e lijn blijft. Centraal staat daarbij het patiƫntencontact. Er is dagelijks een MDO waardoor korte lijnen met het mammateam. Tevens is er aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en wordt er geparticipeerd in landelijke onderzoekslijnen. Deelname aan lopende of nieuw op te starten onderzoeksprojecten wordt gestimuleerd.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling