terug

Differentiatiestage Interventieradiologie

Angiografie Interventie

Wat gaat de aios leren?

Isala is aangewezen als regionaal traumacentrum, neuro-oncologisch centrum alsmede strokecentrum, regionaal pancreas en levercentrum. Naast de algemene interventieradiologie heeft Isala op het vlak van neurologische en oncologische interventieradiologie veel te bieden.

Door de regiofunctie is er een divers aanbod van pathologie. Neuro-oncologie, traumatologie, neurovasculaire problematiek, neurodegeneratieve aandoeningen en neuroneonatologie komen ruim aan bod. Isala fungeert als strokecentrum, zowel intraveneuze trombolyse als endovasculaire behandeling van het acute herseninfarct vinden plaats. Ook de behandeling van cerebrale aneurysmata vindt in Isala plaats. Op oncologisch vlak maken onder andere SIRT, tumorembolisaties en de verschillende ablatie behandelingen deel uit van de interventieradiologie.

De differentiant zal in de gelegenheid worden gesteld om stages te lopen bij de aanpalende specialismes om inzicht te verkrijgen in relevante ingrepen. De AIOS participeert in het dienstrooster met de andere aios met compensatieregeling. In overleg kan een deeltijdschema opgesteld worden. Ook het doen van onderzoek behoort tot de mogelijkheden, met deelname aan lopend wetenschappelijk onderzoek in de vorm van trials en anderszins. Initiatie van zelfstandig onderzoek is een optie.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling