terug

Volwassenpsychiatrie

VIP Haarlem, Hoofddorp, Amstelveen

Duur
6 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

Zie hiervoor de website van Opleiding Psychiatrie Noord-Holland: www.opnh.nl/stageplek-zoeken/vip-vroege-interventie-psychose-

Hoe ga ik leren?

Zie bovengenoemde link.

Show-and-tell

Dit zegt een AIOS over de stage: "Het VIP team is een plek waar je bij uitstek kunt leren werken met jonge mensen die een eerste psychose doormaken of hebben doorgemaakt. Je speelt een belangrijke rol in de diagnostiek en medicamenteuze behandeling en krijgt de kans samen te werken met collega’s van verschillende disciplines waaronder sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werk, trajectbegeleiding en psycholoog. De samenwerking met collega’s heb ik als prettig ervaren.
Inhoudelijk sprak met name het outreachende werken en breder kijken dan alleen diagnostiek en medicatie mij erg aan. Daarnaast krijg je ook echt de kans om zelfstandig te werken en eigen vaardigheden te ontplooien. Het team geeft in mijn ervaring goede feedback waar je ook echt mee verder kan. Ik zou deze stage aanraden aan eenieder die affiniteit heeft met de doelgroep en hier meer over wil leren."

Bekijk ook de video hieronder van een interview met een andere AIOS!

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling