Ouderenpsychiatrie Ouderenpsychiatrie- Polikliniek Haarlem

Duur: 
6 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

De polikliniek bestaat uit drie goed lopende, hechte maar toegankelijke gespecialiseerde teams voor resp. depressie/angst, cognitieve stoornissen en ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA/FACT). Als AIOS werkt u in alle teams. U leert zeer diverse psychiatrische problemen en stoornissen  diagnosticeren bij patiënten van 60 jaar en ouder en soms bij jongere patiënten met neuropsychiatrische beelden. U behandelt op verschillende manieren, waaronder met farmacotherapie en psychotherapie. U leert medicatie doseren bij ouderen en b.v. ook instellen op lithium. U ziet patiënten zowel op de locatie als in hun eigen woonomgeving. Elke week is er gezamenlijk onderwijs met de afdelingen geriatrie en neurologie van het Spaarne Gasthuis. Maandelijks wordt beeldvormend onderzoek besproken in aanwezigheid van een neuro-radioloog.

De stage kan zowel in het algemeen gedeelte van de opleiding als in het aandachtsgebied ouderenpsychiatrie gedaan worden. Het is ook mogelijk om de stage in deeltijd te doen. U participeert verder in het groter verband van de GGZ inGeest opleiding met collega aios en alle nodige opleidings- en onderwijsfaciliteiten, zie: http://www.ggzingeest.nl/werk-en-opleiding/opleidingen/psychiater/organisatie/ . Onderwijs wordt zowel lokaal geboden binnen de GGZ inGeest-opleiding (dinsdagmiddag) als regionaal in het Amsterdamse Psychiatrie Onderwijs (AP0, woensdagochtend). Maandelijks is er een refereeravond in Amsterdam die in Clusterverband wordt georganiseerd en waar AIOS hun eindreferaat houden.

Tenslotte worden de stagewerkzaamheden worden gecombineerd met participatie in de crisisdiensten buiten kantoortijd van de Spoedeisende Psychiatrie Kennemerland (SPK). U doet aanwezigheids- en schaduwdiensten volgens een rooster in blokken van 2 tot 3 avonden/nachten of overdag in het weekend. De SPK heeft buiten kantoortijd een uitgebreid verzorgingsgebied in de regio's Haarlem,  Haarlemmermeer en Amstelveen. U doet zowel ambulante spoedeisende psychiatrie als consulten in de klinieken in Haarlem, Bennebroek en Amstelveen. Op Schiphol doet u unieke ervaringen op  in de luchthavenpsychiatrie. Een rijbewijs is verplicht. Indien u niet de beschikking hebt over een eigen auto, kunt u gebruik maken van een dienstauto. Er is slaapgelegenheid indien nodig en een goede compensatieregeling conform de CAO-GGZ.

Show-and-tell

Bekijk de video hieronder voor een interview met een AIOS die een stage heeft gedaan op deze polikliniek!

Samenwerkende instellingen

Spaarne Gasthuis

Video

02 Stage polikliniek ouderen Zuiderpoort, Marit, 02 43

Sollicitatie en contact

Informatie over de stage: 

Barbara Drijber, psychiater  of Marieke Fortgens, afdelingsmanager
GGZ inGeest, Polikliniek Ouderen, Locatie Zuiderpoort.
Adres: Amerikaweg 2, 2035 RA Haarlem
T (023) 518 7222

Sollicitatie en informatie over de opleiding:

Bureau Opleiding Psychiatrie, locatie Oldenaller 1, Amsterdam. T (020) 788 4549 / 4504

 

GGZ inGeest

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam VUMC.

Contact

GGZ inGeest
Oldenaller 1
1081 HJ Amsterdam

tel.: 020-788 4666