terug

Ouderenpsychiatrie

Ouderenpsychiatrie - Polikliniek Amsterdam Zuid

Duur
6 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

In deze stage bekwaam je je in alle aspecten van ouderenpsychiatrie inclusief psychogeriatrie en neuropsychiatrie, aan de hand van het zelf zien van vele nieuwe patiƫnten en het doen van behandelingen, in een stimulerende multidisciplinaire omgeving. Je kunt participeren in het reguliere ambulante team, in specialistische diagnostiek en behandeling en in lopend wetenschappelijk onderzoek. Eventueel kun je je ook bekwamen in indicatiestelling en uitvoering van ECT.


De Ouderenpolikliniek Zuid, gelocaliseerd in De Nieuwe Valerius (DNV) is onderdeel van het Ouderencircuit van GGZ inGeest. Er is nauwe samenwerking met de Opnameafdeling voor Ouderen, het Alzheimercentrum (AC) van de VU en het Centrum voor Ouderengeneeskunde (COGA) van de VU.

De polikliniek heeft een ambulant team voor regionale patientenzorg (60+) en een specialistische team (verwijzingen regionaal, supraregionaal en landelijk, geen leeftijdsgrens). In het specialistische team worden patiƫnten gezien voor de diagnostiek en/of behandeling van complexe cognitieve of gerontopsychiatrische beelden, voor second opinion, of voor beoordeling voor ECT. Er is een academische polikliniek voor 60-plussers met bipolaire stoornis en een specialistisch geheugenteam. Er is consultatie over en weer met het Alzheimercentrum en het COGA van de VU.

Het is mogelijk de ECT-opleiding te doen conform de certificeringeisen van de Workshop Electroconvulsieve therapie Nederland (WEN). Theoretische achtergronden worden aan de hand van literatuur gedurende de stage doorgesproken met de supervisor en binnen het consortium wordt enkele malen per jaar gerefereerd over ECT.

Het is mogelijk de stage in deeltijd te doen, met een minimum aanstelling van 80%. De dinsdag en donderdag zijn verplichte dagen vanwege de patientenbesprekingen en het onderwijs.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling