terug

Basisopleiding Psychiatrie

Acute opnamekliniek, High Care afdeling, Haarlem

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Zie hiervoor de website Opleiding Psychiatrie Noord-Holland: www.opnh.nl/stageplek-zoeken/acute-opnamekliniek-high-care-hc-haarlem

Hoe ga ik leren?

Zie bovengenoemde link.

Show-and-tell

Dit zegt een aios over deze stageplek: "Op deze afdeling kan er met enige rust naar de casus van de patiënt worden gekeken. Je hebt iets meer tijd tot je beschikking om een plan te maken voor op de langere termijn dan bijvoorbeeld op de Intensive Care afdeling.

De meeste patiënten die worden opgenomen op deze afdeling zijn weliswaar in crisis, maar tegelijkertijd goed in staat tot een samenwerking met het behandelteam. Dit maakt de casuïstiek als behandelaar erg interessant omdat er veel verschillende behandelaspecten om de hoek komen kijken: o.a. samen met de patiënt zoeken naar een gedeeld verklaringsmodel, complexe diagnostiek, gesprekken met zowel familie als het ambulante behandelteam, verslavingsproblematiek, etc. Dit alles maakt dat er een grote diversiteit bestaat in het werk dat je doet; geen dag is hetzelfde!

De sfeer binnen het team is erg goed, er heerst een gevoel van transparantie op de werkvloer en er wordt laagdrempelig gecommuniceerd tussen de leden van het behandelteam."

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling