terug

Keuzestage

Prostaatkanker

Duur
3 maanden
6 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?
  • De AIOS neemt in de volle breedte kennis van de diagnostiek en behandeling van zowel het gelokaliseerd als gemetastaseerd prostaatcarcinoom in een multidisciplinaire setting.
  • De AIOS leert multiparametrische MRI interpreteren en maakt zich de techniek van MR-TRUS fusie eigen voor het nemen van gerichte biopten.
  • De AIOS neemt kennis van de robot-geassisteerde chirurgie binnen de prostaatkankerbehandeling en participeert hierin afhankelijk van het opleidingsniveau.
  • De AIOS neemt kennis van de indicatiestelling en techniek van (salvage) cryochirurgie.
  • De AIOS behandelt onder supervisie patiënten met een castratie-resistent prostaatcarcinoom met tweedelijns hormonale therapie (pre- en post-Docetaxel).
Hoe ga ik leren?

In een veilig en open opleidingsklimaat wordt de AIOS gefaciliteerd om kennis te nemen van en actief te participeren in alle aspecten van prostaatkankerzorg in een multidisciplinaire, topklinische setting. Wetenschap is een expliciet onderdeel van deze stage in het CWZ en een presentatie/publicatie op een (inter)nationaal podium behoort dan ook tot de eindtermen. De afdeling Urologie van het CWZ is door de European Board of Urology (EBU) gecertificeerd als opleidingscentrum voor prostaatkankerzorg.

Image
Samenwerkende instellingen
Radboudumc
Catharina Ziekenhuis
St. Antonius Ziekenhuis
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling