Keuzestage Prostaatkanker

Aanvang: 
22-03-2016
Duur: 
3 maanden
6 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

  • De AIOS neemt in de volle breedte kennis van de diagnostiek en behandeling van zowel het gelokaliseerd als gemetastaseerd prostaatcarcinoom in een multidisciplinaire setting.
  • De AIOS leert multiparametrische MRI interpreteren en maakt zich de techniek van MR-TRUS fusie eigen voor het nemen van gerichte biopten.
  • De AIOS neemt kennis van de robot-geassisteerde chirurgie binnen de prostaatkankerbehandeling en participeert hierin afhankelijk van het opleidingsniveau.
  • De AIOS neemt kennis van de indicatiestelling en techniek van (salvage) cryochirurgie.
  • De AIOS behandelt onder supervisie patiënten met een castratie-resistent prostaatcarcinoom met tweedelijns hormonale therapie (pre- en post-Docetaxel).

Hoe ga ik leren?

In een veilig en open opleidingsklimaat wordt de AIOS gefaciliteerd om kennis te nemen van en actief te participeren in alle aspecten van prostaatkankerzorg in een multidisciplinaire, topklinische setting. Wetenschap is een expliciet onderdeel van deze stage in het CWZ en een presentatie/publicatie op een (inter)nationaal podium behoort dan ook tot de eindtermen. De afdeling Urologie van het CWZ is door de European Board of Urology (EBU) gecertificeerd als opleidingscentrum voor prostaatkankerzorg.

Samenwerkende instellingen

Radboudumc
Catharina Ziekenhuis
St. Antonius Ziekenhuis

Sollicitatie en contact

Rik Somford, uroloog: r.somford@cwz.nl

Jean-Paul van Basten, uroloog: j.v.basten@cwz.nl

Henk Vergunst, uroloog: h.vergunst@cwz.nl

Afdeling Urologie (B28), Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Weg door Jonkerbos 100, 6532 SZ Nijmegen.

 

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Het CWZ biedt onderdak aan veel jonge mensen in opleiding. Zij studeren voor arts (zie medische opleidingen), verpleegkundige of een ander beroep in de zorg (zie beroepsopleidingen). Ook doen veel studenten werkervaring op in andere beroepen. Zoals op facilitair of administratief gebied (zie stages).   

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Oost-Nederland (ON).

Contact

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis
Weg door Jonkerbos 100
6532 SZ Nijmegen

tel.: 024 365 76 57
website: http://www.werkenbijcwz.nl/leren-bij-cwz/