Basisopleiding Psychiatrie Dimence Groep

Over de opleiding

Opleidingsplaats tot Psychiater binnen de Dimence Groep

De A-opleiding in de Dimence Groep staat voor:

  • een opleiding op maat; de opleidingsroute wordt in overleg met de aios vastgesteld;
  • veel aandacht voor filosofische, ethische, levensbeschouwelijke en maatschappelijke aspecten van de ggz;
  • veel ruimte om ervaring op te doen in de psychotherapie, de beleidspsychiatrie en wetenschappelijk onderzoek en binnenkort ook de forensische psychiatrie. 

Hoe ga ik leren?

De Dimence Groep is opleidingsminded. De opleiding wordt vormgegeven in twee regio’s: Zwolle en Almelo / Deventer. We werken in kleine multidisciplinaire teams en in een informele sfeer. Er is weinig afstand tot de patiënt en het management. De Dimence Groep heeft een uitstekende reputatie als opleidingsinstituut. We lopen voorop met nieuwe ontwikkelingen.

Door de omvang en spreiding van onze instelling kunnen we je scholen op alle relevante deelterreinen van de psychiatrie. Naast reguliere stages bieden we de mogelijkheid voor een beleidsstage, onderzoeksstage of een stage psychotherapie. Daarnaast kennen we een aantal specialistische stages: bipolaire stoornissen, ontwikkelingsstoornissen, psychotherapie, intensive home treatment (IHT), verslavingspsychiatrie, dubbeldiagnose ouderenpsychiatrie, forensische psychiatrie en Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten.

Voor een meer informatie, bezoek onze pagina over de opleiding tot psychiater.

Show-and-tell

Wetenschap

Er zijn ruime mogelijkheden tot het doen van wetenschappelijk onderzoek. Ook na de opleiding is dit mogelijk: De Dimence Groep heeft een budget waaruit gemiddeld 10 promovendi voor een dag per week kunnen worden vrijgesteld voor het doen van onderzoek.

Samenwerking

Op het terrein van wetenschappelijk onderzoek wordt er onder meer samengewerkt met de Universiteit Twente, de Vrije Universiteit, het Rob Giel Onderzoekcentrum en het Raboud UMC. In de patiëntenzorg wordt er onder meer samengewerkt met Karakter (instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie).

Opleiders:

  • Prof. dr. Gerrit Glas, opleider psychiatrie
  • Dr. Patricia van Wijngaarden, plaatsvervangend opleider en opleider aandachtsgebied volwassenenpsychiatrie.
  • Dr. H. van Andel, opleider aandachtsgebied Kinder- en Jeugdpsychiatrie.
  • Drs. P. van Dalen, opleider aandachtsgebied ouderenpsychiatrie.

Foto Gerrit Glas

Sollicitatie en contact

Kijk voor meer informatie op onze pagina over de opleiding tot psychiater of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Dimence Groep

Prof. Dr. Gerrit Glas, psychiater en opleider: g.glas@dimencegroep.nl Tel: 038 – 45 65 847

Jetty Strijker-Meijer, opleidingscoördinator: j.strijker@dimencegroep.nl Tel: 038-45 65 848

 

Dimence Groep

'Dimence Groep helpt mensen ontwikkelen'. Dit motto maakt duidelijk dat we geloven in de kracht van mensen om te leren en zich te ontwikkelen.

De Dimence Groep is een erkend opleidingsinstituut voor verschillende beroepsopleidingen: de opleiding tot psychiater, gz-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, verpleegkundige en vs ggz. Over het algemeen betreft het hier meerjarige opleidingen waarbij iemand werkzaam is voor de Dimence Groep en daarbij de opleiding volgt. Om tot een van deze opleidingen te worden toegelaten wordt een sollicitatieprocedure gevolgd.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Dimence Groep
Nico Bolkesteinlaan 1
4700 GC Deventer

website: http://www.werkenbijdimencegroep.nl/