Differentiatiestage Multiple sclerose Multiple Sclerose

Duur: 
6 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

De MS stage vindt plaats in het Academisch MS centrum Limburg, gevestigd binnen de afdeling neurologie van het Orbis Medisch centrum te Sittard. Het unieke van deze stage is de mogelijkheid om zeer uitgebreid kennis te maken met de dagelijkse complexe multidisciplinaire zorg voor de MS patiënt, in combinatie met het zien van veelal complexe second opinions (supra regionale verwijsfunctie): moeilijke MS patiënten of patiënten verdacht van MS. Daarnaast loopt het centrum voorop in deelname aan fase II – III trials waardoor de AIO kennis kan maken met de effecten van potentieel nieuwe MS medicijnen. De MS spreekuren zijn combinatiespreekuren met de MS verpleegkundigen en de MS neuroloog op de achtergrond. Er is een intensieve integratie op de werkvloer met revalidatiearts, oogarts, uroloog, maatschappelijk werkende en neuro- psycholoog; ook in de vorm van multi disciplinaire bespreking. Patiënten worden voornamelijk gerekruteerd uit second opinions, vanuit het academisch ziekenhuis Maastricht en (supra) regionaal via neuroloog of zelfverwijzing. De AIO maakt uitgebreid kennis met de steeds complexere vorm van immunomodulatie. De AIO kan kiezen voor een 100 % patiënt gebonden stage of een 50 % patiënt gebonden stage in combinatie met 50 % research. Het research programma kan een eigen project of een aansluiting bij lopende (promotie) projecten inhouden .

Algemene informatie over de vakgroep neurologie:

De afdeling Neurologie van Orbis Medisch Centrum bestaat uit acht neurologen en acht arts-assistenten, waarvan twee in opleiding.
De afdeling heeft een B-opleiding en is geaffilieerd met het Academisch Ziekenhuis Maastricht.
De vakgroep neurologie werkt met de volgende zorgprogramma’s:
1. Dementie/ Cognitiestoornissen       
2. CTS          
3. Epilepsie         
4. Hoofdpijn         
5. Hyperhidrosis        
6. Parkinson/ bewegingsstoornissen     
7. Radiculair syndroom       
8. Slaapstoornissen        
9. TIA service          
       10.  Wegrakingen 
In totaal 13 gespecialiseerde verpleegkundigen verzorgen de zorgprogramma’s: hoofdpijncentrum, Parkinsonservice, Academisch MS centrum,  CVA poli en cognitiestoornissen/ dementie.
Naast de symptoomgerelateerde zorgprogramma’s bestaan meerdere diagnose- gerelateerde processen en er bestaat een intensieve samenwerking op locatie met de neurochirurgie uit Genk en epilepsie, Kempenhaeghe, Heeze.
 
Kijk ook op onze website voor algemene informatie over  de vakgroep neurologie https://www.orbisconcern.nl/neurologie/

Sollicitatie en contact

Sollicitatie
Procedure: open sollicitatie
Inlichtingen:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met prof. dr. R.M.M. Hupperts, via telefoonnummer 088-4597817 of e-mail: r.hupperts@orbisconcern.nl

Zuyderland Medisch Centrum

Zuyderland is een groot STZ-ziekenhuis in het zuiden van het land, dat is ontstaan uit het vroegere Atrium uit Heerlen en het Orbis uit Sittard. Samen staan wij garant voor uitstekende zorg in het Zuiden des lands. Het belang van zowel onderzoek als onderwijs wordt onderschreven in de missie van het ziekenhuis en blijkt naast de ondersteuning die het ziekenhuis biedt d.m.v. het leerhuis, uit het gegeven dat het ziekenhuis meer dan 25 (vervolg) opleidingen voor medisch specialisten in huis heeft. Het Zuyderland is een ziekenhuis met twee locaties (Heerlen en Sittard).

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidoost Nederland.

Contact

Zuyderland Medisch Centrum
Dr. H. van der Hoffplein 1
6162 BG Sittard – Geleen

website: http://www.zuyderland.nl/