Differentiatiestage Traumachirurgie Traumachirurgie

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

VieCuri heeft door zijn groot adherentiegebied een groot aanbod van traumagerelateerde pathologie. Hiervoor zijn dagelijks specifieke traumapoliklinieken georganiseerd, is er dagelijks een OK-sessie die specifiek wordt gereserveerd voor traumachirurgie en is er een specifieke opnameafdeling voor deze patiënten. Aangezien de chirurgen en orthopeden samen 1 maatschap vormen wordt de traumachirurgie ook gezamelijk en in goed overleg georganiseerd. Alle chirurgen en orthopeden werken mee aan de traumazorg maar voor de complexere zorg is er steeds een “Trauma-achterdienst” die bemand wordt door 2 traumachirurgen en 2 trauma-orthopeden .

VieCuri heeft een recent vernieuwde SEH met 2 traumakamers en zowel de chirurgie opleiding als de orthopedieopleiding en de SEH opleiding zijn aanwezig. Alhoewel VieCuri geen traumacentrum is krijgen we door de relatief grote afstand tot de nabijgelegen traumacentra regelmatig multitraumapatienten en hiertoe worden ook regelmatig traumaoefeningen georganiseerd.

De differentiant traumachirurgie wordt uiteraard ingeroosterd voor alle traumagerelateerde activiteiten waarbij hij/zij ruim de mogelijkheid krijgt om de competenties zoals beschreven in SCHERP te ontwikkelen. Daarnaast is het schema zodanig dat ook de competenties in de algemene chirurgie onderhouden of bij behoefte, verder ontwikkeld kunnen worden. Het afwerken van een traumagerelateerd wetenschappelijk onderzoek tijdens deze differentiatie wordt niet alleen aangemoedigd maar wordt ook als vereiste gezien.

VieCuri is een bilocatieziekenhuis. De enige SEH en IC bevinden zich echter in Venlo, in Venray vindt alleen electieve chirurgie en poliklinische follow up plaats.

Onze opleiding is in 2010 met succes gevisiteerd en had in 2010 ook de eer om door onze aios te worden opgegeven als kandidaat voor de titel “beste opleiding”.

Sollicitatie en contact

Sollicitatie & contact:
VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg
Tegelseweg 210
5912 BL  Venlo
Telefoonnummer dr. Janzing: 077-3205555 sein 81009 Mail: hjanzing@viecuri.nl
Secretariaat heelkunde: 077- 3205309

Viecuri Medisch Centrum Venlo

VieCuri behoort tot de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ), met locaties in Venlo en Venray. Daarnaast hebben we buitenpoli’s in de gemeenten Horst, Peel & Maas en Reuver. Met een verzorgingsgebied van ongeveer 280.000 inwoners is VieCuri hét Medisch Centrum voor Noord-Limburg. Met ruim 2800 medewerkers, meer dan 180 specialisten en gemiddeld 70 arts-assistenten proberen we dagelijks onze zorg te verbeteren. Iedere dag net weer dat tandje meer, dát is wat ons inspireert. En het is juist onze gedrevenheid die VieCuri gewoon beter maakt. Deel jij onze ambitie en heb jij ook talent voor beter? Dan leidt VieCuri jouw talent graag in betere banen.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidoost Nederland.

Contact

Viecuri Medisch Centrum Venlo
Tegelseweg 210
5912 BL Venlo

tel.: 077 320 55 55
website: http://www.viecuri.nl/