terug

Differentiatiestage Traumachirurgie

Traumachirurgie

Duur
24 maanden
Wat gaat de aios leren?

VieCuri heeft door zijn groot adherentiegebied een groot aanbod van traumagerelateerde pathologie. Hiervoor zijn dagelijks specifieke traumapoliklinieken georganiseerd, is er dagelijks een OK-sessie die specifiek wordt gereserveerd voor traumachirurgie en is er een specifieke opnameafdeling voor deze patiënten. Aangezien de chirurgen en orthopeden samen 1 maatschap vormen wordt de traumachirurgie ook gezamelijk en in goed overleg georganiseerd. Alle chirurgen en orthopeden werken mee aan de traumazorg maar voor de complexere zorg is er steeds een “Trauma-achterdienst” die bemand wordt door 2 traumachirurgen en 2 trauma-orthopeden .

VieCuri heeft een recent vernieuwde SEH met 2 traumakamers en zowel de chirurgie opleiding als de orthopedieopleiding en de SEH opleiding zijn aanwezig. Alhoewel VieCuri geen traumacentrum is krijgen we door de relatief grote afstand tot de nabijgelegen traumacentra regelmatig multitraumapatienten en hiertoe worden ook regelmatig traumaoefeningen georganiseerd.

De differentiant traumachirurgie wordt uiteraard ingeroosterd voor alle traumagerelateerde activiteiten waarbij hij/zij ruim de mogelijkheid krijgt om de competenties zoals beschreven in SCHERP te ontwikkelen. Daarnaast is het schema zodanig dat ook de competenties in de algemene chirurgie onderhouden of bij behoefte, verder ontwikkeld kunnen worden. Het afwerken van een traumagerelateerd wetenschappelijk onderzoek tijdens deze differentiatie wordt niet alleen aangemoedigd maar wordt ook als vereiste gezien.

VieCuri is een bilocatieziekenhuis. De enige SEH en IC bevinden zich echter in Venlo, in Venray vindt alleen electieve chirurgie en poliklinische follow up plaats.

Onze opleiding is in 2010 met succes gevisiteerd en had in 2010 ook de eer om door onze aios te worden opgegeven als kandidaat voor de titel “beste opleiding”.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling