Differentiatiestage Infectieziekten/immunologie Infectieziekten

Duur: 
3 maanden
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

De subafdeling infectieziekten binnen het WKZ biedt een zeer gevarieerd scala aan infectieziekten. Zowel klinisch als poliklinisch wordt infectiologische zorg verleend aan patienten die zich presenteren met infecties die zeldzaam zijn of bijzonder verlopen.

Het WKZ is een van de vier behandelcentra waar kinderen met HIV behandeld worden. Het WKZ biedt daarnaast zorg aan een grote patientenpopulatie van kinderen met verminderde weerstand, een grote neonatale en pediatrische IC. Ook is er nauwe samenwerking met de kinderartsen-immunologen en met de arts-microbiologen en internist-infectiologen van het UMC Utrecht.

Sollicitatie en contact

Informatie: Dr. T. Wolfs, infectioloog

AIOS met interesse in de infectieziekten, kunnen contact op nemen via de algemene opleider Dr. J.Frenkel( j.frenkel@umcutrecht.nl )

Uit de kandidaten wordt op grond van geschiktheid en beschikbaarheid een keuze gemaakt in een gesprek met de stagebegeleider en de algemeen opleider.

Contactgegevens secretariaat:

Wilhelmina Kinderziekenhuis
t.a.v. Dr. J. Frenkel, opleider kindergeneeskunde

Divisie kinderen

Huispostnummer.: KB.03.023.2 
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Universitair Medisch Centrum Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

"Ontwikkel jij de kennis voor de gezondheidszorg van de toekomst?"
De stichting Postacademisch Onderwijs Midden-Nederland (PAOK MN) organiseert nascholing voor verschillende beroepen in de zorg voor zieke kinderen. Voor artsen, fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen en verpleegkundigen zijn er vakspecifieke, maar ook thematische multidisciplinaire programma's. De vorm loopt uiteen van korte refereeravonden tot meerdaagse nascholingscursussen en symposia. E-learningmodules worden geleidelijk ontwikkeld.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Utrecht UMCU.

Contact

Universitair Medisch Centrum Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis
Lundlaan 6
3584 EA Utrecht

tel.: 088 75 555 55
website: https://www.hetwkz.nl/nl/Opleidingen