terug

Volwassenpsychiatrie

Kliniek affectieve en psychotische stoornisen

Duur
6 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

Op deze afdeling worden patiënten behandeld met complexe affectieve stoornissen, therapie resistente (uni-of bipolaire) depressies, patiënten met een andere aandoening waarvoor ECT indicatie bestaat, als therapieresistente schizofrenie en manie, ernstige (lethale) katatonie en het maligne neurolepticasyndroom. Tevens speelt vaak somatische comorbiditeit danwel comorbide persoonlijkheids problematiek. Er is i.h.a. sprake van een derde lijns verwijzing. Je leert bovengenoemde beelden diagnosticeren en behandelen door toepassen diverse behandelmodules . Je leert het indiceren en (zelfstandig) uitvoeren van ECT.

Je werkt onder supervisie van een psychiater in een multidisciplinair team. Er is een opname mogelijkheid voor 15 patiënten. Er werken op de afdeling 2 psychiaters, 2 psychologen, en 19 verpleegkundigen en sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Er is plek voor twee psychiaters in opleiding.

Supervisoren: Dr. M. Somers (zorglijnhoofd), Dr. R. van Ojen.

Bereikbaarheidsdienst
Je draait mee in de AIOS-pool van de bereikbaarheidsdiensten.

Onderwijs
Je neemt deel aan het landelijk / consortium onderwijs, aan het lokale onderwijs en je geeft incidenteel onderwijs aan coassistenten.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling