terug

Volwassenpsychiatrie

Stemmenpoli

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

De stemmenpoli is een stage voor AIOS die zich echt willen verdiepen in het horen van auditieve verbale hallucinaties, of te wel stemmen horen. Het betreft een 1 -of 2 daagse- groeps- deeltijd behandeling in een multidisciplinair team. Het is een enthousiast team, met uitgebreide expertise op dit gebied bestaande uit psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, vaktherapeuten en ervaringswerkers. Als AIOS ben je mede behandelaar bij de groepsbehandelingen (o.a. themagesprekken, psycho-educatie en CGT) en ben je individueel behandelaar van enkele patiënten. Daarbij ben je onder supervisie verantwoordelijk voor de medische zaken als medicatie en somatiek van de hele groep.

De stemmenpoli is een 3de lijn dagbehandeling, bedoeld voor patiënten die stemmen horen, ongeacht diagnose. Er kan enerzijds de vraag zijn tav diagnostiek, maar ook vaak betreft het een vraag tav therapie resistentie. Dit maakt het een zeer uitdagende, gevarieerde groep en stage!

Deze stage is goed te combineren met wetenschappelijk onderzoek en het maken van een eindreferaat (of met een promotietraject), of met andere stages in het UMC, zoals de psychosepoli, ECT-stage, second opinion schizofrenie of klinische stages.

Bereikbaarheidsdienst
Je draait mee in de AIOS-pool van de bereikbaarheidsdiensten.

Onderwijs
Je neemt deel aan het landelijk / consortium onderwijs, aan het lokale onderwijs en je geeft incidenteel onderwijs aan coassistenten.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling