terug

Jeugdpsychiatrie (dag) klinische kinder- en jeugdpsychiatrie

Keuzestage (dag)klinische behandeling kinderpsychiatrie 6-12 jaar

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

De dagbehandeling en kliniek richten zich voornamelijk op diagnostiek en kortdurende behandeling bij kinderen van 6-12 jaar met complexe kinderpsychiatrische problematiek. Veelal is er verder ook sprake van sociale problemen en systeemproblemen of somatische comorbiditeit.

Naast de mogelijkheid om kennis te maken met tertiaire kinderpsychiatrie biedt deze stage ook de mogelijkheid om ervaring op te doen met de meer overstijgende aspecten van het vak van de kinderpsychiater zoals leiding geven aan een multidisciplinair team.

Binnen deze stage bestaat tevens de mogelijkheid om aan onderzoek deel te nemen dan wel zelfstandig onderzoek op te zetten en hierover een eindreferaat/ artikel op te stellen.

Bereikbaarheidsdienst
Je draait mee in de AIOS-pool van de bereikbaarheidsdiensten.

Onderwijs
Je neemt deel aan het landelijk / consortium onderwijs, aan het lokale onderwijs en je geeft incidenteel onderwijs aan coassistenten.

Hoe ga ik leren?

Het betreft een stage van zes maanden op de dagbehandeling of kliniek, waarbij de psychiater in opleiding onder supervisie van de kinder- en jeugdpsychiater verantwoordelijk is voor de diagnostiek en behandeling van opgenomen kinderen. Er wordt gewerkt in een multidisciplinair team met verpleegkundigen, een ouderbegeleider, vaktherapeuten, de Fritz Redlschool, een psycholoog in opleiding en GZ-psycholoog.

Werkbegeleiding van dr. M. Ermers of dr. P. Deschamps.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling