Jeugdpsychiatrie Aandachtsgebied kinder-en jeugdpsychiatrie

Duur: 
6 maanden
12 maanden
18 maanden
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

In het Universitair Medisch Centrum Utrecht kun je het gehele 2 jarige traject van het aandachtsgebied kinder-en jeugdpsychiatrie volgen, of losse differentiatie stages.

Doel is verdieping in de kinder- en jeugdpychiatrie. Kennis en ervaring opdoen in multidisciplinaire diagnostiek en behandeling van complexe (comorbide psychiatrische, somatische en genetische aandoeningen)  psychiatrische beelden bij kinderen/adolescenten.. Er is een kinder kliniek en een kliniek voor adolescenten, deeltijdbehandeling en poliklinische behandeling. De opleiding kenmerkt zich door een sterke inbedding in een medisch wetenschappelijk werkklimaat. Er wordt veel belang gehecht aan verwerven van competenties in communicatieve, systeemtherapeutische en  beleidspsychiatrische vaardigheden. Het onderwijs wordt gewaardeerd vanwege de kwaliteit van inhoud en docenten. Er zijn korte lijnen tussen AIOS en supervisor, de opleiding is afgestemd op de opleidingsfase en individuele leerdoelen.

Bereikbaarheidsdienst
Je draait mee in de AIOS-pool van de bereikbaarheidsdiensten.

Onderwijs
Je neemt deel aan het landelijk / consortium onderwijs, aan het lokale onderwijs en je geeft incidenteel onderwijs aan coassistenten.

 

Sollicitatie en contact

Voor meer informatie over het aandachtsgebied kinder- en jeugdpsychiatrie:
Dr. Peter Deschamps, opleider aandachtsgebied kinder- en jeugdpsychiatrie.
Telefoonnummer: 088 - 75 57470.
E-mail: P.K.H.Deschamps@umcutrecht.nl

Xandra Schram, opleidingscoördinator psychiatrie
Telefoonnummer: 088 - 75 67673
E-mail: a.n.schram@umcutrecht.nl

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)

Inspireren tot leren
We leiden u op tot topprofessional in de gezondheidszorg en in het biomedisch onderzoek. Zo kunt u samen met anderen vaardig en veilig werken en bijdragen aan kennisontwikkeling in de gezondheidszorg. Onze opleidingen zijn nationaal en internationaal toonaangevend in innovatie van onderwijs, om u te inspireren tot leren

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Utrecht UMCU.

Contact

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)
Heidelberglaan 100
3584 CX Utrecht

tel.: 088 75 555 55
website: http://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen