terug

Jeugdpsychiatrie

Aandachtsgebied kinder-en jeugdpsychiatrie

Duur
6 maanden
12 maanden
18 maanden
24 maanden
Wat gaat de aios leren?

In het Universitair Medisch Centrum Utrecht kun je het gehele 2 jarige traject van het aandachtsgebied kinder-en jeugdpsychiatrie volgen, of losse differentiatie stages.

Doel is verdieping in de kinder- en jeugdpychiatrie. Kennis en ervaring opdoen in multidisciplinaire diagnostiek en behandeling van complexe (comorbide psychiatrische, somatische en genetische aandoeningen) psychiatrische beelden bij kinderen/adolescenten.. Er is een kinder kliniek en een kliniek voor adolescenten, deeltijdbehandeling en poliklinische behandeling. De opleiding kenmerkt zich door een sterke inbedding in een medisch wetenschappelijk werkklimaat. Er wordt veel belang gehecht aan verwerven van competenties in communicatieve, systeemtherapeutische en beleidspsychiatrische vaardigheden. Het onderwijs wordt gewaardeerd vanwege de kwaliteit van inhoud en docenten. Er zijn korte lijnen tussen AIOS en supervisor, de opleiding is afgestemd op de opleidingsfase en individuele leerdoelen.

Bereikbaarheidsdienst
Je draait mee in de AIOS-pool van de bereikbaarheidsdiensten.

Onderwijs
Je neemt deel aan het landelijk / consortium onderwijs, aan het lokale onderwijs en je geeft incidenteel onderwijs aan coassistenten.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling