Differentiatiestage Knie Kraakbeen en gewrichtsparende behandelingen knie

Aanvang: 
12-03-2020
Duur: 
6 maanden
12 maanden
3 maanden

Wat gaat de aios leren?

De Mobility Clinic Knie (UMCU) is gespecialiseerd in complexe knieklachten bij jonge patiënten. De nadruk ligt op kraakbeenbehandelingen en gewrichtsparende behandelingen, zoals kniedistractie en osteotomiën. Wij zijn een NFU expertisecentrum voor osteochondritis dissecans, en één van de drie centra in Nederland waar kraakbeentransplantaties verricht worden. Twee keer per week is er een multidisciplinair spreekuur met onze sportartsen, fysiotherapeuten, en gipsverbandmeesters. Patiënten worden vanuit heel Nederland naar de Mobility Clinic verwezen. Er is ruim voldoende tijd om expertise op te doen in complexe kraakbeenbehandelingen en gewrichtsparende behandelingen bij jonge patiënten op de polikliniek en in de operatiekamer. Een actieve bijdrage aan wetenschap en onderwijs wordt verwacht. Stageduur in overleg. Combinatie met opleidingsetalage (Revisie) prothesiologie mogelijk.

https://www.umcutrecht.nl/nl/ziekenhuis/centrum/mobility-clinic

Hoe ga ik leren?

  • Complexe knieklachten bij jonge patiënten
  • Expertisecentrum kraakbeenproblematiek
  • Gewrichtsparende behandelingen
  • Multidisciplinair werken
  • Voldoende aanbod polikliniek en ok

- https://www.umcutrecht.nl/nl/ziekenhuis/centrum/mobility-clinic

Sollicitatie en contact

Korte motivatiebrief via mail (N.vanegmond@umcutrecht.nl) of naar UMC Utrecht afdeling orthopedie tav dr. N. van Egmond.

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)

Inspireren tot leren
We leiden u op tot topprofessional in de gezondheidszorg en in het biomedisch onderzoek. Zo kunt u samen met anderen vaardig en veilig werken en bijdragen aan kennisontwikkeling in de gezondheidszorg. Onze opleidingen zijn nationaal en internationaal toonaangevend in innovatie van onderwijs, om u te inspireren tot leren

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Utrecht UMCU.

Contact

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)
Heidelberglaan 100
3584 CX Utrecht

tel.: 088 75 555 55
website: http://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen