terug

Differentiatiestage Kinderrevalidatie

Verdieping in de academische kinderrevalidatie

Duur
3 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

In deze verdiepingsstage is er ruimte voor ontwikkeling als medisch specialist op specifieke gebieden binnen de kinderrevalidatie. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en het Prinses Máxima Centrum (PMC) wordt hoogwaardige medisch specialistische revalidatie geboden. In verschillende expertisegebieden is er een bovenregionale / landelijke functie. Vanwege de centrale ligging in Nederland is er van nature sprake van een groot adherentiegebied.  Mogelijkheden voor verdieping tijdens deze stage bestaan uit ziekenhuis kinderrevalidatie in het WKZ en PMC (indicatiestelling voor klinisch/poliklinische kinderrevalidatie, werken in multidisciplinaire expertise teams) met nadruk op verschillende diagnosegroepen: Brain-Based Developmental Disabilities (o.a. NAH waaronder neuro-oncologie en epilepsie), Neuromusculaire ziekten (NMZ), Musculoskeletale aandoeningen (o.a. OI, reductie defecten en solide tumoren).

Programma?

Afhankelijk van de leerdoelen kan een programma op maat gemaakt worden. In overleg met AIOS en supervisor/opleider stellen we een individueel leerplan op afhankelijk van jouw doelen en wensen. Hierbij is binnen de stage veel ruimte voor individuele begeleiding en eigen specifieke leerdoelen, waardoor het mogelijk is aan verschillende competenties te werken. De duur van de stage is tussen de 3 en 6 maanden.

Voorbeelden van stages:

- NMA stage gecombineerd bij kinderen en volwassenen

- NAH stage gecombineerd in zowel WKZ als PMC.

Afhankelijk van je persoonlijke leerdoelen wordt gezamenlijk met AIOS en supervisor een overstijgend doel gekozen, waar een (wetenschappelijke) verdieping centraal staat. Dit kan plaatsvinden in de vorm van een CAT, het verdiepen in een richtlijn of in het schrijven van bv een case report.

Hoe ga ik leren?

Bij het WKZ en PMC verricht je naast klinische consulten op de afdelingen ook poliklinisch (vervolg)consulten. Focus kan liggen op de kindergeneeskundige afdelingen in het WKZ of op de kinderoncologische afdelingen in het PMC (waarbij er vooralsnog voornamelijk consulten op de neuro-oncologie plaatsvinden). Daarnaast kan je participeren in multidisciplinaire spreekuren met o.a. kinderneurologen, kinderartsen, neurologen, orthopeden en oncologen.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling