Differentiatiestage Hoofdhalspathologie Hoofdhals pathologie

Duur: 
3 maanden
6 maanden
9 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Hoofdhalspathologie en mn de hoofdhalsoncologie is de meest behandelde maligniteit in het Universitair Medisch Centrum Utrecht met > 500 nieuwe patienten/jaar. Daarmee is ze de grootste en meest gedifferentieerde hoofdhalspraktijk van Nederland.
 
Deel uit maken van het hoofdhals pathologie team betekent de spin zijn in de dagelijkse hoofdhalsdiagnostiek. Je draait volop mee in het uitsnijden/macroscopisch, miscroscopisch onderzoek van hoofdhalspathologie alsook de patientenzorgbesprekingen. Hiermee draai je volwaardig mee in het grootste multidisciplinaire oncologisch team van het UMC Utrecht bestaande uit 8 hoofdhalschirurgen, 3 radiotheraputen, 4 radiologen/nucleair geneeskundigen, 2 oncologen en paramedisch personeel, allemaal dedicated voor iedere hoofdhalspatient! De pathologie is binnen de hoofdhalsoncologie ook trekker van moleculair pathologisch onderzoek en participatie/verdieping hierbinnen behoort absoluut tot de mogelijkheden.
Voorts is er uitgebreide expertise aanwezig op het gebied van placenta pathologie. Jaarlijks worden er ca. 700 placenta’s beoordeeld, inclusief consulten vanuit heel Nederland. Tenslotte is er op de afdeling een consultpraktijk voor lethale skeletdysplasieen vanuit de hele wereld.

Sollicitatie en contact

U kunt contact opnemen met:
- Prof.dr. M.R van Dijk, opleider Pathologie (M.R.vanDijk-20@umcutrecht.nl)
- Prof. dr. P. van Diest, plaatsvervangend opleider en hoofd van de afdeling (P.J.vanDiest@umcutrecht.nl)
- Dr. S. Willems, patholoog en stagebegeleider (S.M.Willems-4@umcutrecht.nl)

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)

Inspireren tot leren
We leiden u op tot topprofessional in de gezondheidszorg en in het biomedisch onderzoek. Zo kunt u samen met anderen vaardig en veilig werken en bijdragen aan kennisontwikkeling in de gezondheidszorg. Onze opleidingen zijn nationaal en internationaal toonaangevend in innovatie van onderwijs, om u te inspireren tot leren

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Utrecht UMCU.

Contact

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)
Heidelberglaan 100
3584 CX Utrecht

tel.: 088 75 555 55
website: http://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen