terug

Differentiatiestage Voortplantingsgeneeskunde

Voortplantingsgeneeskunde

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

De VPG van het UMCG is een multidisciplinair team met intensieve samenwerking met de Klinische Genetica (KG) en de urologie. Er zijn veel tertiaire verwijzingen uit de hele regio Noordoost Nederland met betrekking tot mannelijke subfertiliteit en PGD en complexe gynaecologische endocrinologische pathologie en of aan endometriose gerelateerde voortplantingsstoornissen.

Er zijn poli’s voor o.a. Turner-patiënten en voor paren met een verzoek tot IVF met preimplantatie genetische diagnostiek en andrologie. Er zijn multidisciplinaire besprekingen rondom paren met een erfelijke belasting en kinderwens, met een genetische oorzaak voor fertiliteitproblemen, alsook andrologie bespreking t.b.v. paren met azoospermie of complexe andrologische problematiek gerelateerd aan voortplanting. Er is een focus op aan endometriose gerelateerde voortplantingsstoornissen. Er is een werkgroep geslachtelijke ontwikkelingsstoornissen (DSD) en aandacht voor kindergynaecologie. De differentiatie AIOS kan participeren in de werkzaamheden van de IVF, met intake van patiënten, counseling fertiliteitspreservatie, echospreekuren en follikelpuncties. Een combinatie stage, waarbij VPG stage gecombineerd wordt met stage in complexe endometriose pathologie, behoort ook tot de mogelijkheden.

De organisatie van de opleiding op de VPG is in handen van het onderafdelingshoofd.

Er wordt competentiegericht opgeleid, aan de hand van een persoonlijke ontwikkelingsplan van de AIOS en bekwaamheden worden vastgelegd in E-pass.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling