Differentiatiestage Vasculaire geneeskunde Vasculaire geneeskunde

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

De vasculaire geneeskunde is een jong dynamisch vakgebied binnen de interne geneeskunde, ontstaan vanwege de grote behoefte aan een integrale benadering in de risico-inventarisatie en behandeling van patiënten met vaataandoeningen. De specifieke kennis van de vasculair geneeskundige bevordert een integrale benadering van de problematiek van de vaatpatiënt en verzorgt daardoor een relevante bijdrage aan ‘Healthy Aging’ van de individu. In het UMC Groningen is de vasculaire geneeskunde actief betrokken bij de preventie en behandeling van patiënten met vaataandoeningen en neemt binnen het vaatcentrum actief deel aan multidisciplinaire behandeling met alle vaatspecialismen, een unieke setting waar non-invasieve diagnostiek plaatsvindt, poliklinisch patiënten worden gezien en waar vaatingrepen plaatsvinden. De aios participeert actief bij vaatoperaties, vaatinterventies en op de stroke unit. Verder heeft Groningen een zeer uitgebreid vaatlaboratorium voor diagnostiek, waar de aios ervaring opdoen met de verschillende technieken. Recent heeft Groningen de eerste landelijke vaatlabcursus voor vasculair geneeskundigen en fellows georganiseerd.  Verder is er een rijk palet aan poliklinische vaatpatiënten, variërend van diabetes, hypertensie tot vasculitis. Aangezien de vasculaire geneeskunde onderdeel is van de algemene interne geneeskunde, heeft de aios vasculaire geneeskunde tijdens een deel van de opleidingsperiode[de stage] de supervisie op de klinische afdeling en functioneert in het laatste jaar van de opleiding als achterwacht tijdens de diensten voor de interne geneeskunde. Tenslotte zijn er volop mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek.  Samengevat, in het UMC Groningen wordt u opgeleid tot een allround vasculair geneeskundige in een zeer prettige werkomgeving voorzien van alle vasculaire faciliteiten, begeleid door een enthousiaste medische staf.

Sollicitatie en contact

Als je verder informatie wilt over het aandachtsgebied  vasculaire geneeskunde  in het Universitair Medisch Centrum Groningen of wilt solliciteren, is verdere informatie te verkrijgen bij :

Dr. P.W. Kamphuisen
Vasculaire Geneeskunde, AA 41

Universitair Medisch Centrum Groningen
Postbus 30.001
9700 RB Groningen
Telefoon: 050-3612943 (secretariaat)
E-mail: p.w.kamphuisen@umcg.nl

 

AIOS interne geneeskunde met belangstelling voor de differentiatie vasculaire geneeskunde worden uitgenodigd om een korte sollicitatiebrief met CV te schrijven aan de opleider. Dit kan al in de eindfase van de opleiding tot basisarts of direct na aanvang van de opleiding tot internist. Als er plaats is op het moment dat de stage zou moeten beginnen, wordt de AIOS uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Universitair Medisch Centrum Groningen

Bouwen aan de toekomst van gezondheid
Het UMCG is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg, in het onderwijs en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek. De focus ligt op gezond en actief ouder worden: Healthy Ageing. Kijk voor meer informatie op de website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Universitair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen

tel.: 050 361 61 61
website: https://www.umcg.nl/NL/Onderwijs/Paginas/default.aspx