Differentiatiestage Algemeen MDL

Duur: 
3 maanden
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

De sectie kinderMDL is de grootste kinderMDL groep van Nederland.  Er zijn specifieke poliklinieken voor IBD, obstipatie, hepatologie en transplantatie, CF en obstipatie. De stage biedt de mogelijkheid om uitgebreid kennis op te doen van de meest voorkomende ziektebeelden binnen de kinder-MDL. Daarnaast is het UMCG ook het enige centrum voor lever- en dunne darmtransplantatie bij kinderen. Dit maakt de stage ook een unieke start en aanvulling voor een vervolgopleiding tot Kinder-MDL arts, ook in een ander universitair centrum.

Organisatie van de opleiding

Opleiden is een essentieel onderdeel van het werk van de 68 kinderartsen in het Beatrix Kinderziekenhuis. Door de modernisering van de opleiding is de opleidingstaak in de afgelopen tien jaar sterkt veranderd. Zowel landelijk, regionaal als lokaal zijn nieuwe opleidingsinitiatieven ontstaan, instrumenten uitgeprobeerd en vernieuwingen geïmplementeerd.

Alle opleidingen in het UMCG en de regio Noord en Oost hebben zich sinds 2010 aangesloten bij het regionaal kwaliteitsborgings systeem dat minimaal de volgende metingen vereist per opleidingscyclus van vijf jaar: 1x DIRECT, 1 x SETQ, 1 x internal audit en/of een proefvisitatie. 

De visitatie van de opleiding kindergeneeskunde is verricht in januari 2011, en met een uitstekend resultaat afgesloten.

De sectie kinder-MDL bestaat uit 6 enthousiaste stafleden en één fellow kinder-MDL, en wordt aangevuld door twee gespecialiseerde verpleegkundigen.

De sectie heeft een erkende opleiding tot kinder-MDL arts.

Sollicitatie en contact

Informatie bij:

Dr. R. Scheenstra. Hoofd Sectie Kinder-MDL.

E-mail: r.scheenstra@bkk.umcg.nl. Telefoon: 050 3614147.

Adres: Beatrix Kinderziekenhuis/UMCG CA 31, Postbus 30.001, 9700RB Groningen.

 

Universitair Medisch Centrum Groningen Beatrix Kinderkliniek

Bouwen aan een gezonde toekomst.
Wij bouwen aan de toekomst van gezondheid, in patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en vervolgopleidingen. We willen in al deze kerntaken excelleren én innoveren, omdat we weten dat het altijd nog beter kan. Lees meer op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Universitair Medisch Centrum Groningen Beatrix Kinderkliniek
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen

website: https://www.umcg.nl/NL/Zorg/Kinderen/Paginas/KinderenLanding.aspx