terug

Overig

ANIOS verslavingsgeneeskunde

Wat gaat de aios leren?

De verslavingszorg heeft zich in de afgelopen jaren in medische en psychiatrische zin behoorlijk ontwikkeld. Ook zien we dat steeds meer mensen zich melden met problematisch middelengebruik, terwijl er een tekort aan verslavingsartsen is. Dit is een boeiende kans voor artsen die geïnteresseerd zijn in de verslavingsgeneeskunde!

Als ANIOS bij Tactus kun jij je horizon verbreden: we bieden een afwisselende baan, uitdagende problematiek én een veilig, positief opleidingsklimaat. Op precies die plek die bij jou past. Is dat in een ambulant team, bij de crisisdienst, in een kliniek of ergens anders? Wij hebben alle vormen van aanbod in huis. Je gaat aan de slag in kleinschalige, multidisciplinaire teams, waar je een hoop leert van je deskundige collega’s en veel ervaring opdoet.

Het feit dan geen dag hetzelfde is, belooft een dynamische en uitdagende werkomgeving.

De behandeling van verslaving is hoog complexe zorg, te vergelijken met een ingewikkelde puzzel: wat gaat er in iemands hoofd om, is er sprake van psychiatrische problematiek, welke lichamelijke verschijnselen treden op, wat is het sociale kader, wat is de interactie met medicatie?

Als ANIOS verslavingsgeneeskunde leer je al die puzzelstukjes op de juiste plek te leggen. Het is de kunst om je te richten op het herstel van de patiënt, medisch en maatschappelijk. Je probeert je patiënten in beweging te krijgen om zichzelf te helpen. Dat vraagt deskundigheid, creatieve oplossingen én samenwerking met andere hulpverleners. Samen helpen jullie de patiënten hun autonomie te herwinnen.

Je kunt werken bij een van onze locaties in Zutphen, Apeldoorn, Zwolle, Enschede en Deventer.

Meer informatie over de opleiding is te vinden op www.radboudumc.nl/verslavingsarts

Hoe ga ik leren?

De opleiding tot verslavingsarts is een tweejarige medische vervolgopleiding die je in Nederland alleen bij het Radboudumc in Nijmegen kunt volgen. Het is een intensieve opleiding rondom gespecialiseerde en complexe zorg met verschillende invalshoeken in de verslavingszorg – lichamelijk en psychiatrisch.
Er is veel aandacht voor gespreksvaardigheden, wetenschap, co-morbiditeit en leiderschap. Je volgt één dag per week onderwijs in Nijmegen, de andere drie of vier dagen werk je in de praktijk. Bevlogen en deskundige docenten en opleiders begeleiden je in je ontwikkeling tot kritisch en verbindend verslavingsarts, die bijdraagt aan voortdurende vernieuwing van het werkveld. Je hebt tijdens de opleiding de mogelijkheid om in de praktijk bij Tactus zowel klinisch, op een poli of ambulant te werken. Bij ons doe je dus brede ervaring op!

Het volgen van opleiding en doen van onderzoek behoren tot de mogelijkheden. Zo werken we samen met verschillende universiteiten en ziekenhuizen, zo kun jij je verder ontplooien op persoonlijk en professioneel vlak.

Show-and-tell

Meer informatie over de vacature vind je hier: ANIOS verslavingsgeneeskunde | Tactus Verslavingszorg

Samenwerkende instellingen
Radboudumc
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling