terug

Keuzestage Transmuraal

Transmurale en poliklinische farmacie

Duur
2 maanden
4 maanden
Wat gaat de aios leren?

Met volwaardige apotheken op drie ziekenhuislocaties geeft de SAHZ invulling aan de transmurale farmacie: geneesmiddelenvoorziening voor patiënten, bezoekers en medewerkers van de instellingen, ook buiten kantooruren. Onze poliklinische apothekers zijn volwaardig lid van onze vakgroep en van de medische staf van het ziekenhuis. Veel eerste uitgiftes, specialistische bereidingen, robotisering, ontslagmedicatie bezorgd tot aan het bed, medicatieoverdracht via elektronische koppeling met de eerste lijn en thuismedicatie voor dialysepatiënten. Daarnaast verzorgen wij de complete ziekenhuis verplaatste zorg voor ons ziekenhuis. Deze specialistische medicatie vereist nauwe samenwerking met de ziekenhuisapothekers en behandelaars. De SAHZ heeft zowel opleidingsbevoegdheid voor openbaar apotheker specialist als voor ziekenhuisapotheker.

Hoe ga ik leren?

Voor iedere AIOS wordt een individueel opleidingsplan opgesteld, waarin een of meer stagedoelen of projecten worden vastgesteld. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn het mondeling en schriftelijk adviseren van patiënten over geneesmiddelengebruik, receptverwerking met behulp van CGM en/of Medimo, afhandelen van aanvragen voor ziekenhuisverplaatste zorg, behandeling van dialysepatiënten, declaratie en de afhandeling daarvan, voorraadbeheer en logistiek, en werken met de Rowa apotheekrobot. De stage zal plaatsvinden vanuit de poliklinische apotheek in Haarlem Zuid onder supervisie van Saskia Wiggers, apothekeropleider.

De AIOS heeft 2 wekelijks voortgangsbesprekingen waarin reflectie op het leerproces plaats vindt. De AIOS neemt deel aan de dagelijkse overdracht van apothekers en kan daar specifieke zaken in brengen.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling