terug

Volwassenpsychiatrie Keuze

Stage klinische farmacologie – psychofarmacologie

Duur
12 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Tijdens de stage psychofarmacologie zal je je een halfjaar verdiepen in het klinisch-farmacologische aspect van ons vak. Je werkt op de medisch-psychiatrische unit (gesloten) onder supervisie van een psychiater-klinisch farmacoloog en je doet daarnaast intakes voor de zogenaamde ‘pillenpoli’, waar gespecialiseerde patiëntenzorg op het gebied van psychiatrische klinische farmacologie wordt geleverd. Je bereid samen met de ziekenhuisapothekers de polyfarmacie-bespreking voor en beantwoord tussentijds de inkomende psychofarmacologie-vragen. Daarnaast word je gedurende je stage in de gelegenheid gesteld om onder supervisie een (Nederlandstalig) artikel te schrijven voor een psychofarmacologisch tijdschrift.

Een belangrijk doel van deze stage is het verbreden van je perspectief. Je loopt daarom dagdelen mee de relevante deelgebieden van de ziekenhuisapotheek, waar je onder andere zal leren over spiegelbepalingen, genotyperingen en interactiebewaking. Indien gewenst kan dit natuurlijk worden uitgebreid. Ook zal je een vergadering van de METC en van de geneesmiddelencommissie bijwonen.

Deze stage is een mooie gelegenheid om je te profileren in de richting van psychofarmacologie. Afhankelijk van je wensen en leerdoelen kan de stage worden aangepast of worden uitgebreid. De stage kan ook worden gebruikt als onderdeel van de differentiatie tot klinisch farmacoloog. Neem bij vragen gerust contact met ons op!

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling