terug

Differentiatiestage Mammapathologie

Mamma pathologie

Duur
3 maanden
Wat gaat de aios leren?

Als AIOS maak je integraal onderdeel uit van de pathologen-groep en ben je een partner in het volledige pallet van de mamma-pathologie-diagnostiek. Daarbij is de integrale diagnostiek i.s.m. chirurgen, verpleegkundig specialisten, oncologen, radiologen, radiotherapeuten en analisten een belangrijk onderdeel.

Hoe ga ik leren?

Je verzorgt de volledige diagnostiek betreffende mammabiopten, mammaresecties en aanvullende diagnostiek. Deze beoordeel je zelf en je bespreekt deze met de begeleidend patholoog. Het weten welke onderdelen van onze diagnostiek onderscheidend zijn voor de behandeling is een belangrijk onderdeel van het zorgpad. Daarom bereid je de MDO’s voor en ben je daarin het aanspreekpunt. Tevens loop je een dagdeel mee met onze partners (naar keuze: chirurg, radioloog, oncoloog, radiotherapeut, plastisch chirurg). In ons moderne laboratorium zie je de diverse logistieke processen in dit zorgpad. Er zijn meerdere mamma diagnostiek modules van de USCAP te bestuderen. Je hebt de mogelijkheid tot het doen van een praktijkvraag gestuurd onderzoek i.s.m. de Spaarne Gasthuis Academie. Alle CanMEDs-competentiegebieden kunnen aan bod komen, hierin kun je zelf accenten leggen. Ook is een combinatie met andere deelgebieden of de gehele breedte van het vak mogelijk.

Show-and-tell

Ons laboratorium verricht mamma diagnostiek voor het Spaarne Gasthuis en het Rode Kruis Ziekenhuis waarbij de multidisciplinaire samenwerking een essentieel onderdeel is van de diagnostiek en patiëntenzorg. Daarbij ervaar je diverse werkwijzen. Betreffende het aantal mamma pathologie onderzoeken behoren we tot de top 10 van Nederland en zijn we onderdeel van een STZ ziekenhuis. Bovenal ben je onderdeel van een pathologen-groep met een grote interesse, ervaring en expertise in de mammapathologie en is er ruimte voor eigen opleidingswensen.

Image
Samenwerkende instellingen
Rode Kruis Ziekenhuis
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling