terug

Differentiatiestage

Pathologie in de breedte

Duur
3 maanden
Wat gaat de aios leren?

Als AIOS maak je integraal onderdeel uit van de pathologen-groep en ben je een partner in het volledige pallet van de pathologie-diagnostiek. Daarbij is de integrale diagnostiek i.s.m. andere specialismen en analisten een belangrijk onderdeel.

In de veilige setting van het Spaarne Gasthuis kan een aios aan het eind van de opleiding ervaring opdoen in de algemene praktijk. Dit is een ideale voorbereiding op de zelfstandige praktijkuitoefening. Zowel wanneer men flexibel wil zijn voor de aandachtsgebieden van zijn/haar toekomstige praktijk, als wanneer men meerdere gebieden van de pathologie op het einde van de opleiding wil ervaren of combineren.

Hoe ga ik leren?

Je verzorgt de volledige pathologie diagnostiek. Deze beoordeel je zelf en je bespreekt deze met de begeleidend patholoog. Het weten welke onderdelen van onze diagnostiek onderscheidend zijn voor de behandeling is een belangrijk onderdeel van het zorgpad. Daarom bereid je de MDO’s voor en ben je daarin het aanspreekpunt. In ons moderne laboratorium zie je de diverse logistieke processen in dit zorgpad. Je hebt de mogelijkheid tot het doen van een praktijkvraag gestuurd onderzoek i.s.m. de Spaarne Gasthuis Academie. Alle CanMEDs-competentiegebieden kunnen aan bod komen, hierin kun je zelf accenten leggen. Ook is een combinatie met andere differentiatiestages binnen onze afdeling of het Spaarne Gasthuis mogelijk.

Show-and-tell

Ons laboratorium verricht diagnostiek voor het Spaarne Gasthuis en het Rode Kruis Ziekenhuis waarbij de multidisciplinaire samenwerking een essentieel onderdeel is van de diagnostiek en patiëntenzorg. Daarbij ervaar je diverse werkwijzen. Je kunt op onze afdeling een breed spectrum aan pathologie ervaren en onze aantallen behoren tot de top 10 van Nederland in een STZ ziekenhuis. Bovenal ben je onderdeel van een pathologen-groep met een grote brede interesse, ervaring en expertise in de pathologie. Er is ruimte voor eigen opleidingswensen.

Image
Samenwerkende instellingen
Rode Kruis Ziekenhuis
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling