Differentiatiestage Musculoskeletaal Musculoskeletale radiologie

Aanvang: 
23-03-2016
Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

In deze differentiatie raakt u uitgebreid bekend met alle facetten van de musculoskeletale radiologie. De afdeling radiologie werkt nauw samen met de afdelingen traumatologie, orthopedie, plastische chirurgie, reumatologie en revalidatiegeneeskunde. Naast het reguliere pakket aan verrichtingen zoals conventioneel bucky werk, CT en MRI van het bewegingsapparaat, is er een speciale focus op musculoskeletale echografie (MSU). Met een ruim dagelijks aanbod van veel voorkomende pathologie uit de huisartsenpraktijk, meer complexe orthopedische vraagstellingen en (top)sportblessures raakt u volledig vertrouwd met het hele spectrum van de MSU. De MSK-sectie van het Rijnstate ziekenhuis verzorgt de diagnostiek van voetbalclub Vitesse en een groot deel van de sporters van Sport Medisch Centrum Papendal. Daarnaast zijn er binnen het MSU programma dagelijks echogeleide interventies, zoals barbotage (NACD) en injecties van medicatie. Ook zult u ervaring opdoen met andere MSK-interventies, zoals echo- en CT-geleide biopsie.

De vakgroepen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde zijn in het Rijnstate al sinds 2010 gefuseerd, wat heeft geleid tot uitwisseling van kennis binnen de orgaangebieden al voor de landelijke fusie van de opleidingen Radiologie en Nucleaire geneeskunde (CORONA) een feit was. U zult zich dus ook bekwamen in de Nucleaire onderzoeken die tot de musculoskeletale imaging behoren zoals botscans en SPECT onderzoeken.

Rijnstate Ziekenhuis

Het Rijnstate Ziekenhuis is onderdeel van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) en bestaat uit de locaties in Arnhem Noord, Zevenaar, Arnhem Zuid en Velp. Binnen de vakgroep Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van het Rijnstate werken 18 radiologen, 3 nucleair geneeskundigen, afwisselend fellows op de diverse differentiatie onderdelen en 4 PA's. Hierdoor is er een optimale leeromgeving waarbij kennis voordurend wordt uitgewisseld. De afdeling is uitgerust met state of the art apparatuur, waaronder een 256-rings dual energy CT, hybride OK, PET-CT’s en SPECT-CT gammacamera’s, 1.5 T MRI’s en een 3 Tesla MRI.

Sollicitatie en contact

mw. MJ van Kints, MSK radioloog

Telefoon: 088-0058888

E-mail: mvankints@rijnstate.nl

Rijnstate

 Rijnstate behoort tot de top van de topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. Wij hebben de ambitie om verder te groeien en hechten daarom veel waarde aan persoonlijke ontplooiing en ontwikkeling.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Oost-Nederland (ON).

Contact

Rijnstate
Wagnerlaan 55
6815 AD Arnhem

tel.: 088-005 8888
website: http://www.rijnstate.nl/web/Over-Rijnstate/Leren-werken-bij-Rijnstate.htm