Differentiatiestage Mammaradiologie mammaradiologie

Aanvang: 
20-11-2020
Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Aanvang: In overleg

In deze differentiatie kunt u alle facetten van de mamma- radiologie en nucleaire geneeskunde leren om een goede en klinisch denkende mammaradioloog te worden. Rijnstate heeft 1 van de grootste mammapoli’s van Nederland, waar de patiënt centraal staat. Oncologie is één van de speerpunten van Ziekenhuis Rijnstate, waarbij regionaal samengewerkt wordt onder de naam A.R.T.Z.. U kunt de gehele differentiatiefase in Ziekenhuis Rijnstate volgen, maar ook een deel daarvan.

Binnen onze vakgroep Radiologie en Nucleaire Geneeskunde werken 18 radiologen, waarvan er 6 mammaradiologie als aandachtsgebied hebben. Sinds 2010 zijn de radiologen reeds met de 3 nucleair geneeskundigen gefuseerd. Zowel op de afdeling als in het ziekenhuis heerst al jaren een goed en veilig opleidingsklimaat.

U doet ruime ervaring op in de mammagrafie/ tomografie, echo mammae, echo axillae, MRI mammae, schildwachtklier procedures en CT-PET onderzoeken. Omdat in Rijnstate rond de 400 nieuwe mammacarcinomen per jaar gediagnostiseerd worden kunt u onder begeleiding veel ervaring opdoen in stereotactische, echo- en MR- geleide biopten, markeringen en lokalisaties. U leert werken met geprotocoleerde beeldvorming, gestructureerde verslaglegging en een multidisciplinair, electronisch mammadossier.

U leert op het oncologisch centrum intensief samenwerken met mammalaboranten, -verpleegkundigen, -chirurgen, -pathologen, oncologen, radiotherapeuten en plastisch chirurgen. U neemt deel aan het dagelijkse korte MDO, het wekelijkse grote MDO en het wekelijkse regionale MDO. Er is vrijwel dagelijks een mammapoli, waarbij de patiënten in de ochtend gezien worden door mammacareverpleegkundige, -chirurg en –radioloog. Na het dagelijkse MDO aan het einde van de dag worden de patienten gebeld met de uitslag van de in de ochtend gedane (mamma) biopten en/of (axillaire) puncties.

Actieve inzet voor wetenschappelijk onderzoek wordt gewaardeerd en gestimuleerd.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Differentiatie opleider: mw. dr. H.N. van Hall, hvanhall@rijnstate.nl,

Opleider radiologie: dhr. dr. M.J. van Gorp, mvangorp@rijnstate.nl

Vakgroep manager: mw. A. Heiërman, aheierman@rijnstate.nl

Secretariaat Radiologie: tel. 088-0056041

 

Sollicitatie en contact

Vakgroep manager:

Mw. A. Heiërman, telefoon: 0880056041

aheierman@rijnstate.nl

Rijnstate

 Rijnstate behoort tot de top van de topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. Wij hebben de ambitie om verder te groeien en hechten daarom veel waarde aan persoonlijke ontplooiing en ontwikkeling.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Oost-Nederland (ON).

Contact

Rijnstate
Wagnerlaan 55
6815 AD Arnhem

tel.: 088-005 8888
website: http://www.rijnstate.nl/web/Over-Rijnstate/Leren-werken-bij-Rijnstate.htm