terug

Differentiatiestage Kinderrevalidatie

In de verdiepingsstage Academische Kinderrevalidatie is er ruimte voor ontwikkeling als medisch specialist op specifieke gebieden binnen de kinderrevalidatie.

Duur
3 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

In het Erasmus MC- Sophia Kinderziekenhuis wordt de kinderrevalidatie verzorgd vanuit Rijndam Revalidatie. Er is een nauwe samenwerking tussen de kinderrevalidatieartsen en diverse medisch specialismen zoals met de kindergeneeskunde/EAA, kindermetabole ziekten, kinderneurologie- en neurochirurgie, kinderorthopedie en plastische chirurgie.

Met deze specialismen is een nauwe samenwerking in boven regionale expertise teams zoals voor o.a. Cerebrale Parese, Neuromusculaire aandoeningen, MeningoMyeloCele, Ernstig Meervoudige Beperkte kinderen, kindermetabole ziekten,  Pompe expertisecentrum, kinderhanden (oa. congenitale reductiedefecten en spastische hand) en Ledemaat Deficiency Spreekuur/Arthrogyprosis Congenita Multiplexa.

Naast het beoordeling en indicatiestelling van klinisch opgenomen kinderen, is er ruimte om in de breedte in de diverse diagnosegroepen te verdiepen als wel binnen eigen interesse en te werken binnen 1 of meerdere multidisciplinaire teams. Ook is ruimte voor poliklinische (vervolg)consulten. Ook zijn er mogelijkheden om binnen een bepaalde diagnosegroep ervaring op te doen binnen de kinderleeftijd en volwassenleeftijd (life span care).

Hoe ga ik leren?

Er wordt een programma op maat gemaakt afhankelijk van jouw interesses en leerdoelen. Binnen deze stage is er veel ruimte voor individuele begeleiding en eigen specifieke leerdoelen, waardoor het mogelijk is aan diverse competenties te werken, naast inhoudelijke verdieping op een van de speerpunten van het Sophia Kinderziekenhuis. Ook is er ruimte voor een (wetenschappelijke) verdieping centraal staat. Dit kan plaatsvinden in de vorm van een CAT, het verdiepen in een richtlijn of in het schrijven van bv een case report. De duur van stage is 3-6 maanden en kan in overleg worden bepaald.

De werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Je verricht klinische consulten op de afdelingen en poliklinische (vervolg) consulten. Je kunt deelnemen aan diverse multidisciplinaire spreekuren met diverse medische specialisten die volgens een vast rooster worden ingepland.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling