terug

Differentiatiestage Chronische pijn

pijnrevalidatie

Duur
3 maanden
Wat gaat de aios leren?
klinische revalidatie voor patiënten met chronische pijn wordt in een beperkt aantal revalidatiecentra / - afdelingen verzorgd in Nederland. Veelal is er geen aios betrokken bij de afdeling, zodat de kans voor een aios om meer zicht te krijgen op dit specifieke deelgebied van de revalidatie klein is. Meer inzicht in wat klinische pijnrevalidatie kan bieden, is belangrijk om patiënt goed te kunnen indiceren en een stage levert ook veel kennis op van de problematiek van patiënten met chronische pijn in het algemeen en zijn/haar behandeling op WPN 4 niveau.
Tevens geeft deze stage verdieping van pijnrevalidatie van poliklinische patiënten, WPN 3 en 4 niveau. Door specifiek aandacht te besteden gedurende enkele maanden aan deze doelgroep, kan de vaardigheid om deze patiënten te behandelen verder groeien.

Revalidatie Friesland verzorgt de medisch specialistische revalidatie in Friesland en het gebied iets ten zuiden van Friesland. In elk ziekenhuis in Friesland worden spreekuren gehouden en op de meeste locaties wordt ook poliklinische revalidatie geboden. Klinische revalidatie vindt plaats op locatie Beetsterzwaag.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling