terug

Volwassenpsychiatrie Ambulante volwassenenpsychiatrie

Aandachtsgebied volwassenenpsychiatrie stage ziekenhuispsychiatrie

Duur
12 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Tijdens de stage participeert u aan het regionaal en lokaal onderwijs dat plaatsvindt in 's-Hertogenbosch of Vught. Reinier van Arkel heeft een traditie op het gebeid van psychotherapie in de opleiding. Ook als ziekenhuispsychiater-in-opleiding krijgt u supervisie in CGT, schemagerichte therapie en systeemtherapie en de mogelijkheid psychotherapeutische vaardigheden te integreren in uw werkzaamheden.

Hoe ga ik leren?

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis bevindt zich de vleugel ‘Centrum voor ouderen en ziekenhuispsychiatrie, een van de locaties van de opleiding psychiatrie van Reinier van Arkel. In het aandachtsgebied volwassenen kunt u zich verder profileren tot ‘ziekenhuispsychiater’. Er zijn mogelijkheden tot het werken op de kliniek (PAAZ), polikliniek (bipolaire stoornissen, ziekenhuispsychiatrie, ouderenpsychiatrie, SOLK, ADHD, POP-poli) en consultatieve dienst. Ook zijn er mogelijkheden voor uitwisseling met opleidingen in het Jeroen Bosch ziekenhuis, zoals klinische geriatrie. U kunt speciaal worden getraind in het indiceren en uitvoeren van ECT.

Er is samenwerking met de somatische afdelingen van het ziekenhuis. Specifiek is er een samenwerkingen op het gebeid van onderzoek met de afdeling klinische farmacologie, waardoor het mogelijk is een( wetenschappelijke en klinische) stage te volgen die in het teken staat van klinische farmacologie.

Sinds 2015 is een centrum voor bipolaire stoornissen opgericht waar zowel ouderen als volwassenen met bipolaire stoornissen behandeld worden. Hier zijn veel mogelijkheden voor het doen wetenschappelijk onderzoek en het opdoen van klinische ervaring.

Show-and-tell

Onze missie is psychiaters opleiden die het vak in de volle breedte kunnen leren uitoefenen en met hun uitstekende klinische vaardigheden een fundament leggen voor hun verdere carrière.

Kijk op onze website voor meer informatie Opleiding tot psychiater | Werken en leren bij Reinier van Arkel | Werken en leren bij Reinier van Arkel (reinierwerktenleert.nl)

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis / Reinier van Arkel ligt in het centrum van 's-Hertogenbosch en is goed bereikbaar per openbaar vervoer

Samenwerkende instellingen
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling