Volwassenpsychiatrie Ambulante volwassenenpsychiatrie

Aanvang: 
27-10-2015
Duur: 
6 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Tijdens de stage participeert u aan het regionaal en lokaal onderwijs dat plaatsvindt in 's-Hertogenbosch of Vught. Reinier van Arkel heeft een traditie op het gebeid van psychotherapie in de opleiding. Ook als ziekenhuispsychiater-in-opleiding krijgt u supervisie in CGT, schemagerichte therapie en systeemtherapie en de mogelijkheid psychotherapeutische vaardigheden te integreren in uw werkzaamheden.

Hoe ga ik leren?

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis bevindt zich de vleugel ‘Centrum voor ouderen en ziekenhuispsychiatrie, een van de locaties van de opleiding psychiatrie van Reinier van Arkel. In het aandachtsgebied volwassenen kunt u zich verder profileren tot ‘ziekenhuispsychiater’. Er zijn mogelijkheden tot het werken op de kliniek (PAAZ), polikliniek (bipolaire stoornissen, ziekenhuispsychiatrie, ouderenpsychiatrie, SOLK, ADHD, POP-poli) en consultatieve dienst. Ook zijn er mogelijkheden voor uitwisseling met opleidingen in het Jeroen Bosch ziekenhuis, zoals klinische geriatrie. U kunt speciaal worden getraind in het indiceren en uitvoeren van ECT.

Er is samenwerking met de somatische afdelingen van het ziekenhuis. Specifiek is er een samenwerkingen op het gebeid van onderzoek met de afdeling klinische farmacologie, waardoor het mogelijk is een( wetenschappelijke en klinische) stage te volgen die in het teken staat van klinische farmacologie.

Sinds 2015 is een centrum voor bipolaire stoornissen opgericht waar zowel ouderen als volwassenen met bipolaire stoornissen behandeld worden. Hier zijn veel mogelijkheden voor het doen wetenschappelijk onderzoek en het opdoen van klinische ervaring.

Show-and-tell

Onze missie is  psychiaters opleiden die het vak in de volle breedte kunnen leren uitoefenen en met hun uitstekende klinische vaardigheden een fundament leggen voor hun verdere carrière.

Kijk op onze website voor meer informatie www.reiniervanarkel.nl

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis / Reinier van Arkel ligt in het centrum van Den Bosch en is goed bereikbaar per openbaar vervoer

Samenwerkende instellingen

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Sollicitatie en contact

Voor meer informatie en solliciatie:

Reinier van Arkel
Dr. K.P. Grootens
Postbus 70058
5201 DZ 's-Hertogenbosch
of per e-mail aan: opleidingpsychiatrie@reiniervanarkel.nl

Reinier van Arkel

Het Leerhuis bundelt alle opleidingsfaciliteiten (waaronder de opleiding tot psychiater), wetenschappelijk onderzoek en deskundigheidsbevordering binnen Reinier van Arkel. Kijk voor meer informatie op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidoost Nederland.

Contact

Reinier van Arkel
Bethaniestraat 2
5211 LJ Den Bosch

tel.: 0736586726
website: http://www.reiniervanarkel.nl/werken-en-leren