terug

Wetenschap

Verdiepingsstage

Duur
3 maanden
Wat gaat de aios leren?

Ben jij de aios met ambitie en interesse voor wetenschap, die precies wil weten hoe het zit en hoe het werkt én die het hele proces van wetenschappelijk onderzoek wil doorlopen? Dan is dit dé verdiepingsstage voor jou!

Wat ga je als aios leren

Aan het einde van de stage:

  • heb je inzicht in het hele proces van het doen van wetenschappelijk onderzoek; van voorbereidende fase, het doen van metingen tot het analyseren en beschrijven van de resultaten.
  • heb je scherp wat er allemaal bij het doen van een goede studie komt kijken en wat de valkuilen zijn bij het doen van onderzoek.
  • heb je een eindproduct in de vorm van een wetenschappelijk artikel geschreven, dat kan worden aangeboden voor publicatie in een peer-reviewed tijdschrift.
  • heb je een beeld ontwikkeld over jouw toekomstige bijdrage aan het vak en wat daarin de rol van wetenschap is.
Hoe ga ik leren?

Uniek aan deze verdiepingsstage:

  • Door het sterke wetenschappelijk profiel binnen onze opleidingsregio zijn er diverse onderzoekslijnen waar je als aios bij aan kunt sluiten. Dit maakt het doen van wetenschappelijk onderzoek haalbaar binnen de gestelde tijd.
  • Doordat je de kans krijgt om het hele proces van een wetenschappelijk onderzoek te doorlopen, heb je na deze stage een mooi eindproduct in de vorm van een artikel.
Show-and-tell

Locatie: 1 van de opleidingslocaties binnen regio OOR-ON

Duur: 3 maanden fulltime

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling