terug

Ziekenhuis Revalidatie

Verdiepingsstage

Duur
12 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Ben jij de aios die zich wil verdiepen in de ziekenhuisrevalidatie?

Wat ga je als aios leren?

Aan het einde van de stage

  • Heb je goed inzicht in de continuïteit van de behandeling door een revalidatiearts, van de acute ziekenhuisfase tot in de chronische fase. Er is een mooie combinatie van ziekenhuisrevalidatie (consultair of medebehandeling), poliklinische consulten en poliklinische revalidatiebehandeling. Je werkt hierdoor samen binnen verschillende teams, zowel binnen de ziekenhuissetting met specialisten en paramedici als binnen het revalidatiecentrum met verschillende revalidatieteams.
  • Heb je een eigen beeld gevormd over hoe jij als toekomstig specialist het vak in de volle breedte binnen een dynamische omgeving als een ziekenhuis kunt vormgeven
  • Heb je een multidimensionaal beeld ontwikkeld met betrekking tot het werken in een ziekenhuis/revalidatiecentrum. Je ziet in de praktijk hoe verschillende partijen hun rollen uitvoeren met als gevolg dat je je eigen ‘micro niveau’ (van werken in een team) ontstijgt.
  • Heb je je verdiept in de pathologie, die je bij aanvang aangegeven hebt (jouw specifieke leerdoel).
  • Heb je geleerd om een grotere workload aan te kunnen door efficiënt te werken bij grote diversiteit aan pathologie.
  • Heb je desgewenst ervaring opgedaan met het doen van consulten in het verpleeghuis.
Hoe ga ik leren?

Uniek aan deze verdiepingsstage:

  • Deze stage heeft als kern het verder leren van de algemene competenties voor een ziekenhuis revalidatiearts, waarbij de focus ligt op het beheersen van poliklinisch werken, poliklinische revalidatie, multidisciplinaire overleggen/spreekuren, complexe consulten of supervisie van consulten. De workload is beduidend hoger dan bij de basis ziekenhuis revalidatie. Kerncompetenties die hierbij aan bod komen zijn: functionele prognostiek, planning en organisatie, samenwerken.
  • De verschillende locaties hebben ieder een eigen identiteit en mogelijkheden tot verdieping.
Show-and-tell

Locatie: Rijnstate Ziekenhuis Arnhem en Tolbrug Specialistische Revalidatie/Jeroen Bosch Ziekenhuis te ‘s -Hertogenbosch

Bij specifieke academische interesse is eventueel een stageplek in het Radboudumc voor 6 maanden bespreekbaar

Duur: 6-12 maanden, 3-4 dagen/ week

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling