terug

Medisch Leiderschap en Management

Profielstage / Verdiepingsstage

Duur
3 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Ben jij de aios met ambitie en interesse voor leiderschap en management, die wil weten hoe een ziekenhuis of revalidatiecentrum bestuurlijk georganiseerd is en wat jouw rol als arts in een organisatie is of bij ontwikkelingen in de zorg?

 

Wat ga je als aios leren

Aan het einde van de stage:

  • heb je een eigen beeld gevormd over hoe jij als toekomstig medisch specialist meer bent dan alleen de ‘medicus’.  Afhankelijk van je eigen doelstellingen zoom je meer of minder in op 1 van de drie (organisatie)niveaus. Je eigen werkelijkheid toets je telkens aan je eigen visie op leiderschap. In gesprekken met je begeleider ontwikkel je je professionele identiteit.
  • heb je (meer) gevoel voor en inzicht in hoe een ziekenhuis werkt, op zowel strategisch (‘macro-), operationeel (‘meso-‘) als op medewerkers/ team niveau (‘micro’).
  • heb je een multidimensionaal beeld ontwikkeld met betrekking tot de organisatie en het besturen van een ziekenhuis. Je ziet in de praktijk hoe verschillende partijen hun rollen uitvoeren met als gevolg dat je je eigen ‘micro niveau’ ontstijgt.
Hoe ga ik leren?

Uniek aan deze verdiepingsstage:

Show-and-tell

Locatie: OOR ON (Klimmendaal Arnhem, SMK of Radboudumc Nijmegen of Tolbrug Specialistische Revalidatie ‘s-Hertogenbosch)

Duur: 3-6 maanden, resp. 4-1 dagen/week

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling