terug

Neurorevalidatie

Verdiepingsstage

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Aan het einde van de stage

  • Heb je kennis opgedaan over de revalidatiebehandeling van mensen met centraal neurologische en neuromusculaire aandoeningen in het (academisch) ziekenhuis en revalidatiecentrum.
  • Heb je ervaring opgedaan in de diagnostiek van loopproblemen bij centraal neurologische en neuromusculaire aandoeningen en stel je een passend behandelplan op.
  • Heb je kennis opgedaan van medisch technische interventies als enkel-voetchirurgie, (focale) spasmolyse (waaronder ook ITB en selectieve neurectomie), orthesiologie en robotica.
  • Heb je een eigen beeld gevormd over hoe jij je rol ziet als toekomstig specialist in het  ziekenhuis of revalidatiecentrum in samenwerking met andere betrokken medisch specialisten.
Hoe ga ik leren?

Uniek aan deze verdiepingsstage:

  • Binnen het OOR-ON participeer je in de verschillende expertisecentra voor neuromusculaire aandoeningen, erfelijke en zeldzame bewegingsstoornissen en het loop expertisecentrum Nijmegen.
  • Binnen het OOR ON loop je stage in de revalidatiecentra, topklinisch ziekenhuizen en een academisch ziekenhuis, waardoor het mogelijk is om de revalidant van de acute ziekenhuisfase tot in de chronische fase te volgen. Er is een mooie combinatie van ziekenhuisrevalidatie (consultair of  medebehandeling), poliklinische consulten en poliklinische revalidatiebehandeling.
  • Binnen de expertisecentra draai je mee bij multidisciplinaire spreekuren en werk je samen met paramedici en andere specialisten (zoals neuroloog, orthopedisch chirurg, plastisch chirurg en neurochirurg)
Show-and-tell

Locatie: Radboudumc te Nijmegen samen met Tolbrug Specialistische Revalidatie/Jeroen Bosch Ziekenhuis te ‘s -Hertogenbosch, Revalidatiecentrum Sint Maartenskliniek te  Nijmegen of Revalidatiecentrum Klimmendaal te Arnhem.

Duur: 6 maanden, 4-5 dagen/week

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling