Ouderenpsychiatrie Gerontopsychiatrie, ambulant Beverwijk/Castricum

Aanvang: 
13-08-2019

Wat gaat de aios leren?

Wat ga je leren?

De afdeling ambulante ouderenpsychiatrie van Parnassia Noord-Holland in Beverwijk biedt specialistische psychiatrische behandeling voor ouderen. Het multidisciplinaire team bestaat uit een ouderenpsychiater, een GZ psycholoog, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en ambulante verpleegkundigen.
Bij ouderen komt veel co-morbiditeit voor. Je leert hier meewegen van lichamelijke factoren en cognitieve stoornissen bij de psychiatrische diagnostiek. Het betrekken van de familie, belangrijke anderen en andere behandelaren bij het stellen van de diagnose en het bepalen van het behandelbeleid is van groot belang. Ook doe je ervaring op bij het beoordelen van wilsbekwaamheid en eventuele behandelbaarheid van psychiatrische aandoeningen bij een verzoek tot vrijwillige levensbeëindiging.
De stage kan gedaan worden in het aandachtsgebied ouderen en volwassenen. Het is ook mogelijk de stage in deeltijd te doen. Je gaat maakt deze stage deel uit van de opleiding Parnassia Noord-Holland, met alle opleidings- en onderwijsfaciliteiten. Diensten doe je op het terrein van Parnassia Noord-Holland in Castricum.

Inhoud werkzaamheden

  • Intakegesprekken met nieuwe patiënten, die mede worden gezien door eenouderenpsychiater.
  • Psychiatrische onderzoek, somatische en cognitieve screening
  • Medicamenteuze en niet-medicamenteuze behandelingen
  • Cognitieve gedragstherapie

Sollicitatie en contact

De Parnassia Groep wil de beste zorg bieden aan patiënten. Dit begint bij onze medewerkers, door het bieden van een professionele werkomgeving, gevarieerd werk, goede doorgroeimogelijkheden en interessante opleidingen via de Parnassia Groep academie. De Parnassia Groep wil als vernieuwende GGZ-instelling voorop lopen, zeker als het gaat om kwaliteit; zo investeren wij in E-Health en wetenschappelijk onderzoek. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ.

Aanmelden kan via het secretariaat van de opleiding Psychiatrie regio Noord-Holland:
Email: opleidingpsychiatrienh@parnassiagroep.nl of via telefoonnummer: 088 - 35 77485 

Wenst u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met

H. van Gerven, ouderenpsychiater H.vanGerven2@parnassia.nl of via 088-3580200
S. van Liempt, ouderenpsychiater en coördinator aandachtsgebied ouderen S.Liemptvan@parnassia.nl of via 088-3580882

Parnassia Groep

Leren en tegelijk aan het werk in de geestelijke gezondheidszorg bij de Parnassia Groep? Dat kan via legio mogelijkheden bij onze zorgbedrijven op MBO, HBO, HBO-master, WO niveau. Ook hebben we een Specialistenopleiding. Kijk eens naar onze opleidingsmogelijkheden. Uiteraard zijn al onze opleidingen gecertificeerd.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Leiden LUMC, OOR Zuidwest Nederland, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Parnassia Groep
Kiwistraat 43
2552 DH Den Haag

tel.: 088-3570322
website: https://www.parnassiagroep-academie.nl/opleidingen/psychiatrie