terug

Klinische volwassenenpsychiatrie

Parnassia Centrum Dubbele Problematiek, regio Haaglanden

Duur
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

De klinische stage is gericht op de diagnostiek en behandeling van patiënten met een ernstige dubbele diagnose (verslaving en andere psychiatrische problematiek). De afdeling is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van ernstige dubbele problematiek. Het CDP is een TOPGGz afdeling. Gedurende de opname wordt zowel individuele als groepspsychotherapie geboden en kan uitgebreide diagnostiek worden verricht, samen met de (neuro)psychologen. In het kader van TOPGGz wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan, onderwijs gegeven en gepubliceerd.

Tijdens deze stage zijn de volgende EPA's te behalen:
1. Psychiatrisch onderzoek uitvoeren en een behandelplan opstellen

2. Een therapeutische relatie onderhouden

3. Geïntegreerde psychiatrisch-somatische behandeling uitvoeren

4. Een farmacotherapeutisch consult uitvoeren

5. Een systeemgesprek voeren

6. Risicomanagement
7. Suïcidaliteitsbeoordeling

8. Indiceren en uitvoeren van verplichte zorg


Voor al onze opleidingsplaatsen kijk op: https://www.parnassiagroep-academie.nl/opleidingen/psychiatrie/psychiater/overzicht-opleidingsplaatsen

Parnassia Groep
De Parnassia Groep wil de beste zorg geven aan patiënten. Dit begint bij onze medewerkers, door het bieden van een professionele werkomgeving, gevarieerd werk, goede doorgroeimogelijkheden en interessante opleidingen via de Parnassia Groep Academie. De Parnassia Groep wil als vernieuwende GGZ-instelling voorop lopen, zeker als het gaat om kwaliteit; zo investeren wij in E- Health en wetenschappelijk onderzoek. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO- GGZ.

Image
Samenwerkende instellingen
Leids Universitair Medisch Centrum LUMC
GGZ Rivierduinen
Haaglanden Medisch Centrum
Hagaziekenhuis
Reinier de Graaf Groep
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling