terug

Basisopleiding Psychiatrie

Acute psychiatrie Volwassenen regio Rijnmond

Wat gaat de aios leren?

Kliniek V verzorgt acute opnames voor volwassenen vanuit de gebieden Rotterdam-Zuid en Zuid-Hollandse eilanden. Voor acute klinische opnames vanuit Rotterdam Noord verzorgt kliniek Poortmolen de opnames.
Vanuit de aard van de problematiek gaat het veelal om acute psychoses, maniën, ernstige depressies, stress-gebonden opwindingstoestanden, en verwardheid na middelenmisbruik.

Op de afdeling vindt stabilisatie van de acute beelden plaats, diagnostiek van de-novo ontstane beelden, en doorverwijzing. Er wordt samengewerkt met het Erasmus MC om te voorzien in een regionaal aanbod van acute zorg middels het convenant acute psychiatrie Rijnmond, en met de politie middels het zg ‘politie-convenant’. Een aanzienlijk deel van de patiënten is opgenomen ihkv de Wet Verplichte GGZ.

Parnassia Groep
De Parnassia Groep wil de beste zorg bieden aan patiënten. Dit begint bij onze medewerkers, door het bieden van een professionele werkomgeving, gevarieerd werk, goede doorgroeimogelijkheden en interessante opleidingen via de Parnassia Groep Academie. De Parnassia Groep wil als vernieuwende GGZ-instelling voorop lopen, zeker als het gaat om kwaliteit; zo investeren wij in E- Health en wetenschappelijk onderzoek. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ.

Voor alle opleidingslocaties:
https://www.parnassiagroep-academie.nl/opleidingen/kaart-opleidingsplaatsen

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling