terug

Ambulante kinder- en jeugdpsychiatrie

Youz Vondellaan, regio Haaglanden (locatie Leiden)

Duur
6 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

Algemene poliklinische stage gericht op de diagnostiek en behandeling van kinder- en jeugdpsychiatrische patiënten (6-23 jaar) met diverse problematiek in een Multi Specialistische Team. Het is een kleine psychiatrische polikliniek voor Leiden wat de diversiteit van de populatie groot maakt. De polikliniek werkt nauw samen met Palmhuis (forensische zorg) Indigo (basis GGZ) en Brijder jeugd (verslavingszorg) die in hetzelfde pand zijn gevestigd. Zelfstandig en interdisciplinair werken is leerpunt in deze stage.

Tijdens deze stage zijn de volgende EPA's te behalen:
1. Psychiatrisch onderzoek uitvoeren en een behandelplan opstellen
2. Een therapeutische relatie onderhouden
3. Geïntegreerde psychiatrisch-somatische behandeling uitvoeren
4. Een farmacotherapeutisch consult uitvoeren
5. Een systeemgesprek voeren
6. Risicomanagement

7. Suïcidaliteitsbeoordeling

Voor al onze opleidingsplaatsen kijk op: https://www.parnassiagroep-academie.nl/opleidingen/psychiatrie/psychiater/overzicht-opleidingsplaatsen

Parnassia Groep
De Parnassia Groep wil de beste zorg bieden aan patiënten. Dit begint bij onze medewerkers, door het bieden van een professionele werkomgeving, gevarieerd werk, goede doorgroeimogelijkheden en interessante opleidingen via de Parnassia Groep Academie. De Parnassia Groep wil als vernieuwende GGZ-instelling voorop lopen, zeker als het gaat om kwaliteit; zo investeren wij in E-Health en wetenschappelijk onderzoek. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ.

Image
Samenwerkende instellingen
Leids Universitair Medisch Centrum LUMC
GGZ Rivierduinen
Haaglanden Medisch Centrum
Hagaziekenhuis
Reinier de Graaf Groep
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling