terug

Keuzestage MDL

aan de slag in een topklinisch ziekenhuis

Duur
4 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Deze stage is gericht op een brede toepassing van alle behaalde competenties in een uitdagende en dynamische setting. Voorafgaand aan de stage stellen we samen vast waar nog extra aandacht voor moet zijn in de laatste fase van de opleiding, zoals bijvoorbeeld supervisie, spoedscopien of algemene endoscopische vaardigheden. Ook is het mogelijk om tijd in te ruimen in het rooster voor het aandachtsgebied (bijvoorbeeld IBD, EUS/ERCP, poliepectomie, oncologie), om ook hier de kennis in de laatste fase van de opleiding verder te verdiepen.

Hoe ga ik leren?

De inhoud van het programma wordt in overleg vastgesteld; de nadruk ligt op het ontwikkelen van algemene competenties, maar er is ook ruimte voor het aandachtsgebied indien dat de wens is.  We gaan uit van een rooster van 8 dagdelen:

  • 3 dagdelen spoedscopie
  • 1 dagdeel spoedpoli
  • Elke maand een week klinisch supervisor van een deel van de MDL-afdeling 
  • Participatie in de diensten, 1 weekend per 6 weken
  • Ruimte voor verdere ontwikkeling andere competenties (bijvoorbeeld IBD, EUS/ERCP, poliepectomie, oncologie)
  • Een van de stafleden wordt je vaste aanspreekpunt 
  • Tijd voor administratie en verdieping
Show-and-tell

Van AIOS naar MDL-arts in een perifeer ziekenhuis is een grote stap, zeker in een topklinisch ziekenhuis. Als alle deelstages succesvol zijn afgerond is het tijd om alle kennis en kunde in de praktijk toe te gaan passen. Voordat je dit zelfstandig gaat doen is het fijn om dat nog gedurende fase van de opleiding onder begeleiding te doen.

Het OLVG is het stadziekenhuis van Amsterdam, is sterk gericht op opleiding, en is een van de grootste topklinische ziekenhuizen van Nederland. We bieden zeer uitgebreide MDL-zorg aan een diverse patiëntenpopulatie. Er is een laagdrempelige sfeer en groot aanbod van patiënten en interessante pathologie. De focus van het OLVG en van de afdeling MDL ligt op acute en complexe zorg. Precies waarin je je nog verder wil bekwamen in de laatste fase van je opleiding om met vertrouwen aan je eerste baan als MDL-arts te beginnen.   

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling